06 / 05 / 2024

Hazine uygun şartlarla arazi satışını nasıl yapacak? İhale usulü gündemde!

Hazine uygun şartlarla arazi satışını nasıl yapacak? İhale usulü gündemde!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulan Hazine arazilerinin ucuz arsa yaratılması amacıyla satışının hangi şartlarda gerçekleştirileceği gündemde yer alıyor. Peki Hazine uygun şartlarla arazi satışını nasıl yapacak? İşte ayrıntılar..



Yükselen konut fiyatlarıyla ilgili olarak kamunun desteğini ve hazine arazilerinin satışını olumlu karşıladıklarının altını çizen Aşçıoğlu, "Bakan Kurum'un açıkladığı Hazine arazilerinin satışını olumlu buluyoruz. Ancak ürün bulmakta zorlanıyoruz. Hammadeye ulaşmakta büyük zorluklar çekiyoruz. Maliyetler ciddi oranlarda arttı" ifadelerini  kullandı ve geçtiğimiz sene sektör olarak fiyat artışlarını birebir yansıtmayabildiklerinin altını çizdi.

Hazine uygun şartlarla arazi satışını nasıl yapacak? İhale usulü gündemde! 

Bloomber HT'nin aktardığına göre; geçen yılla bu yıl arasında alümünyumda yüzde 98, inşaat demirinde yüzde 108, betonda yüzde 300 ve alçıpanda yüzde 336 artış var. Artık bu artışları satış fiyatlarına koymaya başladık" diye konuşan İrfan Aşçıoğlu, yükselişlerin yüzde 150-200 olmasına rağmen kendilerinin ancak yüzde 100 ile 120 oranlarında yansıtabildiğini, gelecek aylarda daha fazla yansıyacağını belirtti. 

Kamunun arsa satışının önem arz ettiğine vurgu yapan Aşçıoğlu,  İstanbul'da 100 metrekare evin maliyetinin inşaat ve arsa maliyetinin 2,5 milyon TL olduğunun altını çizerek, arsanın devlet tarafından uygun bir şekilde sağlanmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Aşçıoğlu, konuyla ilgili olarak, "Hazine arazilerine çok talep gelmesi halinde ihaleye çıkılması gerekir. Ancak burada da bir üst barem konulmalı ki, uygun bir şekilde alınıp uygun şekilde satılabilmeli. Tabi detayları görmek lazım" ifadelerini kullandı. 

Hazine arazisine ev hayali kuranlar için son dakika açıklaması!

Fahiş ev kiraları Meclis gündeminde! Kira fiyatları için araştırma komisyonu kurulacak!

ŞOK Market'in Birlikten Berekete indirimli aktüel kataloğu yayımladı! İşte ŞOK aktüel 1 Haziran 2022 fiyat listesi

Geri Dön