27 / 04 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! 4 şehirdeki 5 taşınmaz satışa çıkarıldı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! 4 şehirdeki 5 taşınmaz satışa çıkarıldı...

Özelleştirme İdaresi, Ankara, Aydın, Sakarya ve Yalova'da bulunan 5 taşınmazı satışa çıkardığını duyurdu.İşte haberin ayrıntıları...



Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 4 şehirdeki 5 taşınmazı satış yöntemi ile özelleştireceğini bildirdi. Yapılan açıklamada idarenin yatırımcılara yönelik duyurusu, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu kapsamda, Ankara'nın Çankaya, Aydın'ın Didim, Sakarya'nın Arifiye ve Yalova'nın Armutlu ilçelerindeki 5 taşınmaz satışa çıkarıldığı açıklandı. Bu taşınmazlar için illere ve metrekaresine göre değişmekle birlikte 3 milyon liradan 6 milyon liraya kadar değişen tutarlarda geçici teminat bedeli kaydedildi.

İhaleler, birden çok teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak sureti ile "pazarlık" usulü ile gerçekleştirilecek. İhaleler, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma sureti ile sonuçlandırılacak.

Teklif sahipleri ayrı ayrı olmak koşulu ile birden çok taşınmaz için teklif verebilecek. İhaleye girecek gerçek ve tüzel vatandaşlar ve ortak girişim grupları ile kooperatifler, vakıflar, gayrimenkul yatırım fonları ile belgelerinde taşınmaz edinebileceklerine dair hüküm bulunan dernekler katılabilecek.

Yatırımcılar, Ankara'daki taşınmaz için 27 Aralık 2023, diğer taşınmazlar içinse 28 Aralık 2023'e kadar teklifi verebilecek.

TAŞINMAZ NEDİR?

“Taşınmaz (Gayrimenkul)”, TDK Güncel Türkçe Sözlük'te; “Ev, tarla vb. taşınamayan varlık”, Kentbilim Terimleri Sözlüğü'nde; “Toplum yararı amacı ile getirilmiş sınırlamalar dışında, sahiplerine, bunları diledikleri gibi kullanma hakkı veren toprak ve üzerindeki yapı ya da yapılar” olarak tanımlanmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! 4 şehirdeki 5 taşınmaz satışa çıkarıldı...

TAŞINMAZ MÜLKLER NELERDİR?

Taşınmaz bina, apartman, iş yeri, konut, villa, fabrika, arsa, arazi vb. mülklere verilen genel bir isimdir.

TAŞINMAZ NİTELİĞİ ARSA NE DEMEK?

Tapusunda “arsa” yazmakta ise imarlı arsa, “tarla” yazmakta ise imarsız arsa ya da güncel tapusu alınmamış anlamına  gelmektedir. Öte yanda, bazı durumlarda ise  imar planı sonradan iptal edilebildiği takdirde Tapu Müdürlüğü'nün yanı sıra ilgili belediyeden de imar durumunu kontrol etmek gerekebilir.

TAŞINMAZ TAPUSU NEDİR?

Tapu senedi, taşınmaz varlığın, gayrimenkulün sahibini gösteren resmi bir belge olmaktadır. Buna göre, Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından gerçekleşen bu resmi belge, sadece taşınmazın sahibine verilmektedir. Taşınmaz üzerinde mülkiyet dışında başka bir hakkı olan kişilere verilmemektedir.

Çanakkale'de 46 adet gayrimenkul satılıyor!

Kütahya Gediz Belediyesi 5 adet taşınmazı satıyor!

İzmir Çiğli'deki o araziye tam 101 milyonluk teklif! 

O ilde 5 taşınmaz satılacak!


Geri Dön