05 / 05 / 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yastık altından çıkarılıp ekonomiye kazandırılan altın miktarını açıkladı.



Hazine ve Maliye Bakanlığı ndan altın paylaşımı

Yurtiçinde altın yatırımcısı ağırlıklı olarak gram altın fiyatlarını takip ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise bir süredir atıl olarak bekleyen fiziki altın yatırımlarını ekonomiye kazandırmak için yeni araçlar geliştiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 1 Mart 2022'den bu yana yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırma çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda bir paylaşım yapan Bakanlık 23 Kasım itibariyle 13 ton 513 kilogram altının ekonomiye kazandırıldığını bildirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, yastık altındaki fiziki altınları ekonomiye kazandırmak için 1 Mart 2022'den itibaren Altın Tasarruf Ekosistemi uygulaması başlatmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu bağlamda, vatandaşların sisteme ilgisinin arttığına vurgu yaptı.

Bakanlık: 13 ton 513 kilo altın toplandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Altın Tasarruf Ekosistemi'nin bir kolu olan Darphane Çeyrek Altın Hesabı kapsamında yaklaşık 267 kilo, banka altın değerlendirme sistemi kapsamında da yaklaşık 6 ton 586 kilo ve rafineriler aracılığıyla 6 ton 660 kilo altın toplandığı ifade edildi. Bakanlık Altın Tasarruf Ekosistemi ile toplanan altın miktarının 23 Kasım 2022 itibariyle toplam 13 ton 513 kilo olduğunu bildirildi. 

Yastık altında 5 bin ton altın olduğu tahmin ediliyor

Türkiye'de yastık altında 280 milyar dolara değere sahip 5 bin ton altın bulunduğu ifade ediliyor. Öte yandan İstanbul Rafinerisi'nden yapılan açıklamada Türkiye'de 5 bin ton yastık altı altın olduğu tahmin edildiği ifade edilmişti. Hayata geçirilen yatırım araçları vasıtasıyla her yıl 200 ton altının rafinerilerden geçirilerek standart değere ulaştırılması ve ekonomiye kazandırılması hedefleniyordu.

Hindistan'da 250 bin ton altın yastık altında

Fiziki altın talebinde dünyada ikinci sırada yer alan Hindistan’da yastık altında 25 bin ton altın olduğu tahmin ediliyor. Hindistan'da kişi başına yastık altında 17 gram altın düşerken Türkiye’de ise 5 bin ton altın olduğu ve kişi başına 60 gram altının yastık altında olduğu tahmin ediliyor.

Altın nasıl bir seyir izleyecek? İşte uluslararası kuruluşların tahminleri

Altına 'Fed' dopingi! Yatırımcıyı heyecan sardı

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 27 Kasım Pazar 18, 22 ayar bilezik kaç TL?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön