14 / 05 / 2024

Altına 'Fed' dopingi! Yatırımcıyı heyecan sardı

Altına 'Fed' dopingi! Yatırımcıyı heyecan sardı

Geçtiğimiz haftalarda sert yükseliş gösteren altın fiyatları yeni haftaya düşüşle girmişti. Hafta ortasında ABD’den gelen kritik gelişme sonrası altın fiyatlarında hareketlenme yaşandı. İşte tüm ayrıntılar...



ABD’den gelen ekonomik gelişmeler para ve emtia piyasaları üzerinde etkili oluyor. Geçtiğimiz haftalarda ABD’de enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gelmesiyle birlikte Fed’in önümüzdeki süreçte politika faizinde artışı yavaşlatacağına yönelik beklentiler altın piyasasının yükselmesinde etkili oldu. 

ALTIN FİYATLARI REKORDAN DÖNDÜ 

15 Kasım’da 1786 doları gören ons altın 3 ayın zirvesine çıkarken, gram altın 1068 lirayı test ederek tüm zamanların rekorunu kırdı. Ancak bu tarihten sonra altın fiyatları zirve seviyelerden geri çekildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön