22 / 07 / 2024

Altına 'Fed' dopingi! Yatırımcıyı heyecan sardı

Altına 'Fed' dopingi! Yatırımcıyı heyecan sardı

Geçtiğimiz haftalarda sert yükseliş gösteren altın fiyatları yeni haftaya düşüşle girmişti. Hafta ortasında ABD’den gelen kritik gelişme sonrası altın fiyatlarında hareketlenme yaşandı. İşte tüm ayrıntılar...




ALTIN FİYATLARI YENİ HAFTAYA DÜŞÜŞLE BAŞLADI 

Yeni haftanın ilk işlem gününde ise altın fiyatlarındaki düşüş eğilimi sürdü. Haftaya 1749 dolardan başlayan ons altın 1732 dolara kadar geriledi. 1046 liradan açılan gram altın ise 1037 lirayı gördü. 

FED YETKİLİLERİNDEN YAPILAN AÇIKLAMALARLA ALTIN YÜKSELİŞE GEÇTİ 

Öte yandan bu hafta Fed yetkililerinden yapılan açıklamalarda 13-14 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan toplantıda Fed’in politika faizini 50 baz puan artırabileceğine yönelik açıklamalar piyasalarda olumlu fiyatlandı. Bu gelişmeyle birlikte altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününde yükselişe geçti. 

FED TOPLANTI TUTANAKLARINDA DİKKAT ÇEKEN FAİZ MESAJI 

Çarşamba günü ise altın yatırımcılarının gözü kulağı Fed’in 1-2 Kasım tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantısına dair tutanaklardaydı. Tutanaklarda birçok Fed yetkilisi faiz artırımlarının yakın zamanda yavaşlatılması gerektiğini söyledi.  

"1-2 Kasım toplantısında katılımcıların önemli çoğunluğu faiz artırım hızında bir yavaşlatmanın yakında uygun olmasının muhtemel olduğunu değerlendirdi" ifadelerinin yer aldığı tutanaklarda "Katılımcılar daha yavaş bir hızla faiz artırımının FOMC'ye hedeflerine doğru ilerlemeleri değerlendirmek için daha iyi imkan vereceğini öngördü" denildi.   


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön