22 / 07 / 2024

Altına 'Fed' dopingi! Yatırımcıyı heyecan sardı

Altına 'Fed' dopingi! Yatırımcıyı heyecan sardı

Geçtiğimiz haftalarda sert yükseliş gösteren altın fiyatları yeni haftaya düşüşle girmişti. Hafta ortasında ABD’den gelen kritik gelişme sonrası altın fiyatlarında hareketlenme yaşandı. İşte tüm ayrıntılar...




ALTIN FİYATLARI FED ETKİSİYLE YÜKSELDİ 

Çarşamba gününe 1740 dolardan başlayan ons altın Fed tutanakları sonrası 1753 dolara kadar yükseldi. Cuma günü 1761 dolara kadar çıkan ons altın haftayı 1755 dolardan kapattı. 

Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında ons altın yüzde 0.22 oranında prim yaptı. 

GRAM ALTIN YATIRIMCISI KAZANDI

Çarşamba günü Fed toplantı tutanakları sonrası ons altındaki yükselişe bağlı olarak primlenen gram altın 1049 liraya kadar yükseldi. Cuma günü 1054 lira seviyesini gören gram altın haftayı 1051 liradan kapattı. 

Haftalık bazda ise gram altın yatırımcısına yüzde 0.41 oranında kazandırdı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön