16 / 05 / 2024

Haziran ayında dış ticaret dengesi 5,4 milyar dolar açık verdi!

Haziran ayında dış ticaret dengesi 5,4 milyar dolar açık verdi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre Haziran ayı öncü dış ticaret verilerine göre, ihracat, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 10,5 azaldı. Ayrıca aylık ihracat 20,9 milyar dolar şeklinde gerçekleşirken öncü dış ticaret dengesi 5,4 milyar dolar açık verdi.



2023 Mayıs'ta en çok ithalat yapılan ülke Rusya şeklinde gerçekleşmişti. Yine verilen bilgilere göre, ithalatta en çok paya sahip ilk 10 ülkenin toplam ithalat içerisindeki payı yüzde 58,9 şeklinde oldu.

Haziran ayında dış ticaret dengesi 5,4 milyar dolar açık verdi!

Ayrıca yine açıklanan rakamlara göre, Haziran'da sektörlere göre ihracatın payı sırasıyla imalat sanayi için yüzde 95,2 (19 milyar 896 milyon dolar), tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörü için yüzde 2,8 (583 milyon dolar), madencilik ve taş ocakçılığı sektörü için yüzde 1,5 (318 milyon dolar) şeklinde oldu.

Haziran'da sektörlere göre ithalatın payı da sırasıyla; imalat sanayi için yüzde 82,1 (21 milyar 588 milyon dolar), madencilik ve taş ocakçılığı sektörü için yüzde 10,6 (2 milyar 789 milyon dolar), tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörü için yüzde 4,8 (1 milyar 259 milyon dolar) şeklinde oldu.

Borsa İstanbul'da ve dolar kurunda bomba rakamlar! Yatırımcılar tek tek açıklanan bu rakamlara göz atın! 

Sandık görevli ücretleri ödendi mi? Sandık görevli ücretleri ne zaman yatacak?

Dul ve yetim maaşları kaç TL? Temmuz'da dul ve yetim aylığı ne kadar zamlanacak? Bu rakamlara dikkat! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön