28 / 04 / 2024

Hekimhan'da imar barışı toplantısı yapıldı!

Hekimhan'da imar barışı toplantısı yapıldı!

Hekimhan'daki mahalle muhtarlarına yönelik imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı. 



Hekimhan'daki mahalle muhtarlarına yönelik imar barışı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İlçe Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda açıklamalar yapan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, genel seçim öncesi imar barışının çıktığını dile getirdi. 

Konunun vatandaşlar tarafından hep sorulduğunu dile getiren Millioğulları, "Kaçak yapılar, hazine üzerine yapılmış yapılar sürekli sorunlu oluyor. Vatandaşlarımız elektirik ve su abonesi almakta zorlanıyor. Bu nedenle, bunu bir fırsat bilerek yapı ruhsatı olmayan, arsasında cins tashihi yaptıramayanlar için büyük bir fırsat vatandaşlarımızın iyi değerlendirmeleri gerekiyor." dedi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İmar ve Planlama Şube Müdürü Bilal Kan da imar barışıyla imar mevzuatına aykırı olarak yapılan yapıların mevcut sorunlarının çözüleceğini dile getirdi. 

Yasal düzenlemede vatandaşların devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini dile getiren Kan, yasayla imar mevzuatına uygun olmayan, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınacağını sözlerine ekledi.


Geri Dön