Kira

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları çok yakından ilgilendiriyor! Tahliye taahhüdünde bu detaya dikkat!

Avukat Tarık Çakmak resmi sosyal medya hesabı üzerinden tahliye taahhüdü ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. İşte Tarık Çakmak'ın o paylaşımı...

Mülk sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilim hız kesmeden devam ederken, hem ev sahipleri hem de kiracılar sahip oldukları haklarla ilgili araştırmalar yapıyor.

Bu ay itibarıyla sona eren yüzde 25 zam sınırı geçtiğimiz dönemde pek çok mülk sahibinin adeta elini kolunu bağlarken ev sahipleri de sonraki kiralamaları için çareyi tahliye taahhüdünde buldu. 

Ev sahipleri ve kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Avukat Tarık Çakmak da resmi X hesabı https://x.com/avtarikcakmak üzerinden tahliye taahhüdü ile ilgili çok önemli bir detaya değindi

Avukat Tarık Çakmak'ın paylaşımı şu şekilde:


 TAHLİYE TAAHHÜDÜ - ÖNEMLİ HUSUS

Tahliye taahhütnamesindeki tahliye tarihinin boş olarak imzalandığı şeklinde itiraz, taahhüdünün tarihine itiraz niteliğinde olup, davanın sulh hukuk mahkemesinde açılması gerekmektedir.

Yargıtay 6. HD
2014/6676 E
2014/7907 K

"...Davacı, 15.07.2013 tanzim ve 01.08.2013 tahliye tarihli, adi yazılı nitelikte olan tahliye taahhüdüne dayanarak icra takibi yapmıştır. Davalı süresi içinde icra müdürlüğüne yaptığı itirazında, tahliye taahhütnamesi altındaki imzayı kabul ederek, tanzim tarihi ve tahliye tarihi doldurulmadan imza edilip alacaklıya verildiğini bu nedenle taahhüdün geçersiz olduğunu ileri sürmüştür. Bu nitelikteki itiraz tahliye taahhüdünün "tarihine" itiraz niteliğindedir.
---
04/12/1957 tarih 11/26 sayılı İçtihadı Birleştirme Kararı ve İ.İ.K 275. maddesine göre tahliye talebi noterlikçe resen tanzim veya '' tarih '' ve imzası tasdik edilmiş yahut ikrar olunmuş bir mukaveleye müstenit olup da kiracı, kiranın yenilendiğine veya uzatıldığına dair aynı kuvvet ve mahiyette bir vesika gösteremezse itiraz kaldırılır. Aksi takdirde itirazın kaldırılması talebi reddolunur. İtirazın kaldırılması üzerine tahliye ve teslim icra edildikten veya kaldırılma talebi reddolunduktan sonra kiracının veya kiralayanın genel hükümlere göre mahkemeye müracaat hakları bulunmaktadır. Alacaklı, noterlikçe resen tanzim edilmiş veya '' tarih '' ve imzası tasdik edilmiş yahut ikrar olunmuş bir belgeye dayanmadıkça, tahliye taahhüdündeki imza ve tahliye tarihine itiraz edilmesi halinde icra mahkemesinden kiralananın tahliyesi istenemez..."

Bu ilçede kişi başına iki ev düşüyor! Belediye başkanı yeni düzenleme istedi! 

ATEM Başkanı Akçam: YÖK kararı kira bedellerini etkileyecek! Öğrenciler için kiralar yüksek tutuluyordu...

'En basit hali ile söylüyorum' diyen gayrimenkul uzmanı arsa ve arazi yatırımı için öne çıkan şehirleri açıkladı!