Kira

Tahliye taahhüdünde yeni malik kiraya verenin aldığı taahhüde dayalı dava açabilir mi? 

Kiraya veren sıfatındaki kişinin evini başka bir kişiye kiralamasının ardından çeşitli sebepler dahilinde kiracısını evden çıkarmak için tahliye davaları açıyor. Peki tahliye taahhüdünde yeni malik kiraya verenin aldığı taahhüde dayalı dava açabilir mi?  

Tahliye davaları, belirli bir kira sözleşmesinin dolması, mülk sahibinin gereksinimleri ve kiracının borcunu ödememesi durumunda açılmakta olan davalar arasında yer alıyor.

Kiracının mülk sahibinin mülkünü terk etmemesi ve mülkünden ayrılmaması durumunda, sulh mahkemesi üzerinden karar çıkarak davanın başlatılması ve sonucunda eğer mülk sahibi haklıysa, kiracının mülkten ayrılması gerekiyor. 

Avukat Tarık Çakmak sosyal meyda hesabından 'Kiraya veren olmayan malik' başlığı ile, tahliye davalarının kimler tarafından açılabileğini açıkladı. Avukat Taruk Çakmak sosyal medya hesabından tahliye taahhüdünde yeni malik kiraya verenin aldığı taahhüde dayalı dava açılabileceğini açıkladı.

İşte Çakmak'ın o paylaşımı ve takipçilerden gelen yorumlar... 

Av.Tarık Çakmak @avtarikcakmak

KİRAYA VEREN OLMAYAN MALİK

Tahliye davalarının kiraya veren tarafından açılacağı belirtilmişse de mülkiyet hakkı gereğince, kiraya veren olmayan malik de bu davaları açabilir.

Yargıtay 3. HD
2017/6229 E
2017/14491 K

**İstisnası: Tahliye taahhüdü ve kiracının aynı ilçe sınırları içerisinde evinin olması

Yeni ev alan kişiler dikkat! Kira sözleşmesinde kritik detay! Hemen ihtar çekmek gerekiyor mu?

Kira kontratlarında E-devlet dönemi!

Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Kira tespit davasında bu 11 maddeye dikkat!