03 / 05 / 2024

Hemel ahşaplarınızı beş adımla uzun yıllar koruyor!

Hemel ahşaplarınızı beş adımla uzun yıllar koruyor!

Hemel, iç ve dış cephe ahşaplarınızın, havaların ısınması ile beraber, korunmasında, bakımının yapılmasında, yenilenmesinde ve canlandırılmasında yardımcı oluyor...




İç ve dış cephe ahşaplarınızın, havaların ısınması ile beraber, korunmasında, bakımının yapılmasında, yenilenmesinde ve canlandırılmasında, aşağıdaki 5 adım izlenebilir.


Bakım dönemine yeni ve çevreye dost ürünlerle giren Hemel ile, ahşaplarınız doğal güzellikleriyle uzun yıllar korunuyor.

 

Ahşap doğramalarınız, pergoleniz, dekleriniz, dış cephe ahşaplarınız varsa;


1-Bu tip ahşaplarınızın bakımını yaparken, öncelikle yüzeyde bulunan eski boyayı/verniği tamamen temizlemeniz gereklidir.

2-Bunun için ahşaplarınızı iyice zımparalayın ve ardından oluşan tozu iyice temizleyin.

3-Ahşaplarınızda çatlaklar veya boşluklar var ise, uygun bir macun ile doldurun.

4-Çürüme meydana gelmiş ahşaplarınızı mümkün ise değiştirin ve Timbercare Aqua’yı bir kat fırça ile uygulayarak emprenye edin.

5-Bu tip ahşapların korunmasında ve bakımında, mutlaka nefes alan ve UV (güneş) dayanımıyüksek, pigment içeren ürünler kullanılmalıdır.

6-Bu nedenle, dış cephe ahşaplarında nefes alan Hickson Decor ürününü, deklerinizde ise kaymazlık özelliği bulunan Hemel Deck Stain ürünü kullanılabilir.

 

 

Parkelerinizin bakımı;


1-Parkelerinizi cilalamadan önce, eğer yüzeyde başka cila var ise, mutlaka sistre etmeniz gereklidir.

2-Sistre işleminin ardından, bir elektrik süpürgesi ile oluşan tozu tamamen yüzeyden alın.

3-Ham parkelerinizde ya da sistre edilmiş parkelerinizde, açıklık olup olmadığınıkontrol edin, gerekiyorsa tamirini yapın.

4-Dilediğiniz parlaklıkta, çizilme direnci yüksek, sert, dayanıklı ve insan sağlığına dost bir cilayı yüzeye uygulayın. Bunun için su bazlı Hemel Home veya Hemel Heavy Traffic parke cilalarını kullanabilirsiniz.

5-Eğer cila gibi yüzeyde film tabakası oluşturmayan bir ürün uygulamak isterseniz, ahşabınızın doğal görünümünü ve güzelliğini ortaya çıkaran Hemel Parquet Oil ürününü tek kat uygulamanız yeterli olacaktır.

 


Geri Dön