02 / 10 / 2024

Hennes&Mauritz, İstanbul Forum'da açılıyor!

Hennes&Mauritz, İstanbul Forum'da açılıyor!

Gelişi yılan hikâyesine dönen H&M'den resmi açıklama geldi: İstanbul'a kasım ayında mağaza açıyoruz




Yurtdışında Türk kadınlarının alışveriş için ilk adreslerinden biri haline gelen İsveçli hazırgiyim firması Hennes & Mauritz'in (H&M) CEO'su Karl Johan Persson, Türkiye'deki ilk mağazalarını İstanbul Forum'da 2 bin 300 metrekare alanda açacaklarını açıkladı. Türkiye'nin büyüklüğü ve genç nüfusuyla ilginç bir pazar olduğunu ve büyüme için büyük bir potansiyel içerdiğini belirten Persson, uzun zamandan beri Türkiye pazarını yakından takip ettiklerini, şimdi de Türk tüketicisiyle moda tarafında buluşacaklarını ifade etti.

MALİYETİ KISARAK BÜYÜDÜ
H&M'in bugünlere gelmesinin arkasında ise ciddi bir maliyet kısma politikası yatıyor. Firmanın eski CEO'su Fabian Mansson, bugün firmanın bulunduğu noktaya eli sıkı olduğu için geldiğini söylüyor. Mansson, "Şirkette kalemlerimizin üstüne ismimizi yazardık ki başkası çalmasın. Bu tip küçük maliyetlere bile dikkat ederdik. Hep nakit ile çalıştık. Bu şekilde borçlanmadan ayakta kalmayı başardık" diye konuştu.

2 BİN MAĞAZA ÜZERİNDEN MODAYI UCUZA SATIYOR
36 ülkede 76 bin kişinin çalıştığı H&M'in 2 bin mağazası var. Firmanın en büyük özelliği modayı uygun fiyata satması. Mağazada bir penye bluzu 30 liraya, elbiseyi 80 liraya almak mümkün. İndirim dönemlerinde rakamları yarıya iniyor.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İlk H&M Forum İstanbul'da açılıyor

Türkiye'ye gelişi yılan hikâyesine dönen İsveçli hızlı moda (fast fashion) markası H&M'in (Hennes& Mauritz) ilk mağazasını kasım ayında Bayrampaşa'da bulunan Forum İstanbul'da açacağı ortaya çıktı. H&M'in Stockholm'de bulunan  merkezinden yapılan resmi açıklamada, “Türkiye'deki ilk mağazamız Forum İstanbul'da Kasım 2010'da faaliyete geçecek” denildi. H&M'in uzun zamandır Türkiye'ye geleceği ancak mağaza açmak için uygun yer bulamadığı konuşuluyordu. Hatta İstinye Park Alışveriş Merkezi ilk açıldığında bir mağazasını H&M için boş bırakmıştı. Türkiye'ye gelişini yaklaşık beş yıldır erteleyen kuruluşun bu yıl nihayet ilk mağazasını açacağı belirtiliyor. H&M'in bugüne kadar gelmeme gerekçesi olarak da uygun metrekarelerde yer bulamaması gösteriliyor. Dünyada en çok tercih edilen markalardan biri olan H&M daha çok yüksek metrekarelerde faaliyet gösteriyor. H&M moda ürünleri uygun fiyattan satışa sunuyor.
Radikal

Sarkozy'nin kaprisinden bıkan H&M kasım ayında İstanbul'da

Sarkozy'nin korumacılık politikaları yüzünden ünlü Şanzelize'de mağaza açmasına izin verilmeyen İsveçli H&M Türkiye'de ilk mağazasını açıyor

Küresel krizde korumacı tavrıyla tüm dünyanın şimşeklerini üzerine çeken Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin kaprisi İstanbul'a yaradı. İsveçli dünya perakende devi Hennes&Mauritz'in (H&M) Fransa'nın ünlü caddesi Şanzelize'de (Champs-Elysees) mağaza açmasına izin verilmemesinin ardından şirket, Türkiye projesini hızlandırdı. Yıllardır Türkiye'ye gelip gelmeyeceği tartışılan H&M, ilk mağazasını kasımda İstanbul'da açacak. Şirketten yapılan açıklamada, ilk mağazanın Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan İstanbul Forum'da  Kasım 2010'da açılmasının planlandığı belirtildi. Dünyanın 21'inci büyük markası olan H&M'nin 15 milyar dolar cirosu bulunuyor. 34 ülkede bin 800 mağazayla faaliyet gösteriyor.

YILLARDIR GELMESİ BEKLENİYOR

Sarkozy'nin korumacılık politikaları çerçevesinde Paris Belediyesi, Şanzelize'de yeterince mağaza bulunduğunu gerekçe göstererek H&M'e geçen yıl mağaza açma izni vermemişti. Türkiye'de de açacağı mağaza konusunda birçok spekülasyon yapılmıştı. Daha önce İstinye Park'ta mağaza açacağı konuşulmuş, ardından İstiklal Caddesi'nde yapımı süren Anadolu Han'da açacağı mağazayla Türkiye'ye gireceği iddia edilmişti. H&M'in yerel distribütör olmaksızın kendi operasyonu ile geleceği belirtiliyor.
Star


Geri Dön