Kent Haberleri

Hepsi yine sil baştan değişti! 65 yaş, engelli aylığı, evde bakım maaşı için hesaplara ne kadar yatırılacak? 

Emekli ve memur maaşlarındaki ara zamdan sonra 65 yaş, engelli aylığı, evde bakım maaşı da yükseldi. İşte kalem kalem yeni ve zamlı maaşlar…

Ülkemizde milyonlarca yurttaşı oldukça yakından ilgilendiren engelli aylığı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, evde bakım yardımı ödemelerinde geçtiğimiz ay artışa gidildi. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre  memur maaşlarına gelen zamla birlikte söz konusu sosyal destekler de zamlandı. 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ve pek çok kişi tarafından da merakla beklenen Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarıyla beraber memur ve memur emeklilerinim zammı kesinleşti. Memur ve memur emeklileri yüzde 19.31 oranında zam aldı.

65 YAŞ MAAŞI KAÇ TL?

Devlet tarafından, 65 yaşını doldurmuş olan, Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir ve aylık hakkından faydalanamayan yurttaşlara belirli tutarda yaşlılık maaşı veriliyor. Hesaplara yatırılan bu yaşlılık maaşı, halk arasında 65 yaş aylığı şeklinde de biliniyor. 

Bu yılın Ocak ayındaki zamdan sonra hesaplara 3 bin 504 Türk Lirası şeklinde yatırılan 65 yaş maaşı, geçtiğimiz aydaki zamla birlikte 4 bin 180 Türk Lirası'na yükseldi.

ENGELLİ AYLIĞI KAÇ LİRA OLDU? 

Geçtiğimiz Ocak ayından bu güne kadar yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip olan yurttaşlar için 2 bin 797 Türk Lirası, yüzde 70 ve üzeri engelli raporuna sahip olan yurttaşlar  için de 4 bin 196 Türk Lirası destek ödemesi yapılıyordu. 

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen Temmuz 2024 zammı ile beraber yüzde 40-69 engeli olan yurttaşların hesaplarına yatırılan maaş 3 bin 338 Türk Lirası’na, yüzde 70 ve üzeri engeli olan vatandaşların maaşı da 5 bin 7 Türk Lirası’na  çıktı.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Yine pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan evde bakım parası, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için devlet tarafından sağlanmış olan sosyal destekler arasında bulunuyor.

Bu yılın Ocak ayında yapılan zamla 7 bin 608 Türk Lirası’na yükselen evde bakım maaşı, Temmuz 2024 zammıyla  9 bin 77 Türk Lirası'na çıktı.

 

TOKİ’nin Ağustos 2024 kampanyası için nasıl ve nereden başvurulur? Adım adım TOKİ başvuru ekranı E-devlet!

Konut fiyatlarındaki artış Kasım ayında başlar…

'Alacağım ev pahalı mı, uygun mu?' diye merak edenler dikkat! Konutun gerçek değeri hesaplandı!