27 / 04 / 2024

Her ay faturasını düzenli ödeyenlere destek! PTT şubelerinden bu yardımı alabilirsiniz!

Her ay faturasını düzenli ödeyenlere destek! PTT şubelerinden bu yardımı alabilirsiniz!

Her ay evine gelen elektrik faturasında ad soyadı yazanlar için destek müjdesi verildi.  Elektrik tüketim desteğini Aile Bakanlığı’na bağlı olan vakıf ve e-devlet üzerinden alabilirsiniz. Fatura üzerinden verilecek destek miktarları ne kadar? Detayları haberimizin geri kalanında…



Devlet bu sefer de fatura üzerinden desteklerini vermeye devam ediyor. Dar gelirli, yardıma muhtaç aileler veya ihtiyaç sahibi olanlar için fatura yardımı başlattı. Faturadan yararlanmak isteyenler için aranan tek şart fatura üzerinde ad ve soyad yazmasıdır. Bunu taşıyan herkes bu destekten faydalanabilir. Başvurular Aile Sosyal Bakanlığı’na bağlı vakıflar ve e-devlet üzerinden kabul edilmektedir.

Her ay faturasını düzenli ödeyenlere destek! PTT şubelerinden bu yardımı alabilirsiniz!

Fatura desteğinde detaylar

Geçen yıla kıyasla ekonomi genel olarak bir atış içindedir. Sürekli olarak fiyatların artması özellikle zorunlu ihtiyaçlarda kullanıcıları zor duruma sokmaktadır. Geçen yıl 80 TL gelen faturalarda bu sene fahiş ve yüksek fiyatlarla karşılaşılmaktadır. Bu durumda dar gelirli aileler fatura ödeme kısmında zorluk çekmektedir.

Bu fatura desteğinden kimler faydalanabilir sorusunu ise yukarıda açıkladığımız gibi fatura üzerinde adı soyadı bulunanlar ve fatura tutarı belli bir ücret üstü gelenler için geçerlidir.

Hükümet fatura desteğinde tutar için açıklama yaptı. Yapılan açıklamada faturası 130 TL ve üzeri gelenler için faturaların bir kısmı hükümet tarafından karşılanacağını söyledi. PTT’ye TC kimliğiniz ile gitmeniz yeterli olacaktır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön