15 / 05 / 2024

Her dediği çıkan İslam Memiş 'Düşüş bekliyorum' diyerek uyardı! Altında tarihi fırsat için gün verdi

Her dediği çıkan İslam Memiş 'Düşüş bekliyorum' diyerek uyardı! Altında tarihi fırsat için gün verdi

Altın fiyatlarıyla ilgili yatırımcıya kritik uyarı yapıldı. Altın alacaklar dikkat. Altın uzmanı İslam Memiş, altın için 15 Şubat tarihine dikkat çekti. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm ayrıntılar...



PİYASALAR FED FAİZ KARARINA ODAKLANDI
Piyasalar Fed’in ekonomiyi olası bir resesyona sürüklememek için faiz artış hızını yavaşlatacağını fiyatlıyor. Fed son toplantısında politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4.50 seviyesine çıkarmıştı. Fed’in 1 Şubat’taki toplantısında politika faizini 25 baz puan artırması bekleniyor.

ABD EKONOMİSİ BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE BÜYÜDÜ
Öte yandan altın yatırımcılarının gözü kulağı geçtiğimiz gün saat 16.30’da açıklanan ABD ekonomisine yönelik 2022 yılı 4. çeyrek büyüme rakamlarındaydı. ABD ekonomisi 4. çeyrekte yüzde 2.9 oranında büyüme gösterdi.

ABD ekonomisinin yüzde 2.6 oranında büyüme göstermesi bekleniyordu. Bir önceki dönemde yüzde 3.2 oranında büyüme yaşanmıştı. Kritik büyüme rakamı sonrası dün altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü. Akşamüzerine doğru altın fiyatları yönünü düşüşe çevirdi.

Rekor seviyelerden sonra düşüş trendine giren altın fiyatlarının son durumunu Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş değerlendirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön