05 / 05 / 2024

Her dediği çıkan İslam Memiş'ten çarpıcı altın yorumu! Bu hafta için flaş tahmin

Her dediği çıkan İslam Memiş'ten çarpıcı altın yorumu! Bu hafta için flaş tahmin

Her dediği çıkan İslam Memiş, dikkat çeken altın ve dolat yorumu geldi. Memiş, altın ve dolar fiyatlarının önümüzdeki günlerde düşeceğini fakat rakamların kalıcı olmayacağını ifade etti. İşte tüm detaylar...



"FİYATLAR KALICI DEĞİL"
Yine piyasalarımı manipüle etmeye devam ediyorlar. Altın ve gümüş fiyatları dip arayışında. Son demler, son fırsatlar... Özellikle mayıs sonrası yani haziran aylarında agresif yükselişlerin yaşanma ihtimali çok kuvvetli.

Elinde TL bulunduran, elinde dolar veya döviz bulunduran, altının ons fiyatındaki ve altının gram fiyatındaki bu düşüşleri fırsata çevirmek isteyen yatırımcılar için bu haftanın önemli bir fırsat haftası olduğunu tekrar etmek isterim. Bu fiyatlar kalıcı değil. Özellikle ons tarafından yaşanan sert düşüşlerle birlikte merkez bankaları da stoklarını artırmaya devam ediyorlar.

Geçen yıl biliyorsunuz 7-8 ay boyunca baskılanmıştı ve elinizdeki varlıkları bozdurmayın, tuzağa düşmeyin, merkez bankaları altın ve gümüş stoklamaya devam ediyorlar. Ucuz mal ediyorlar ve depolarını fiziki altınla dolduruyorlar uyarılarım vardı.

Yılın son ayında dünyadaki bütün merkez bankalarının stoklarında ciddi anlamda yaklaşık 400 ton civarında altın alımı yaptığını da Dünya Altın Konseyi açıkladı. Bunların içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası da 95 tonluk altın alımı yaptığını gördük.

"DÜNYADA EKONOMİK KAOS BEKLENİYOR"
Yine merkez bankaları, fiziki altın ve gümüş alımlarına devam ediyorlar. Şirketler gümüş alırken, merkez bankaları altın alıyorlar.

Ocak ayında altın alımları yüzde 16 arttı. Merkez bankaları ocak ayında 31 ton altın alımı yaptılar. Altın talebindeki artış 20 ton ile 60 ton arasında bir ağırlığa sahip oluyor. Türkiye ocak ayında 23 tonluk altın alımı yaparak rezervini 565 tona kadar yükseltti.

Özellikle kasım, aralık ayında toplamda 62 ton altın alımı yapan Çin, ocak ayında 15 ton altın alımı yaptı.

Bakın düşüşler var, bu düşüşleri fırsata çeviren merkez bankaları var. Neden altın stokluyorlar? Çünkü büyük bir kaos bekleniyor. Hem ekonomik anlamda, hem de jeopolitik risk açısından büyük bir kaos bekleniyor.

Diğer yandan dünya ülkeleri dijital paralara geçecek ve dijital paralar da altına bağlanacağı için merkez bankaları her fırsatta altın stoklamaya devam ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön