18 / 05 / 2024

Her dediği çıkan ünlü ekonomistin altına ilişkin nokta atışı yorumları! Bu açıklamalarla yer yerinden oynar!

Her dediği çıkan ünlü ekonomistin altına ilişkin nokta atışı yorumları! Bu açıklamalarla yer yerinden oynar!

Finans uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında kısa vadede bir geri çekilme yaşanacağını söyleyerek mart ayı itibarıyla yeniden yükselişe geçmesini beklediği söyledi. İşte detaylar...



‘GRAM ALTIN 1120 LİRAYA KADAR DÜŞEBİLİR’

Zira ABD Merkez Bankası olan FED’in faiz kararı bulunuyor. FED piyasaların beklentisi doğrultusunda 25 baz puanlık bir faiz artırımına gidecek ve bu gelişme de ons tarafında kısa vadeli bir toparlanmaya sebep olabilir. Fakat bu önümüzdeki 2 ya da 3 haftalık sürece bakıldığında altının ons seviyesinde 1850 dolar seviyelerine kadar bir gerileme bekliyoruz. Öngörümüz bu yönde bu da gram altın/TL seviyesine şimdi 1182 TL olan seviyesine 1140 TL ya da 1120 TL seviyesine kadar geri çekebilir.

Her dediği çıkan ünlü ekonomistin altına ilişkin nokta atışı yorumları! Bu açıklamalarla yer yerinden oynar!

ALTIN FİYATLARINDA HAZİRAN AYINDAN SONRA YENİ REKORLAR GELEBİLİR!

Bu yüzden kısa vadede bir geri çekilme fakat orta ve uzun vadede yeniden mart ayı itibari ile yükselişini sürdürecek bir gram altın karşımızda olabilir. Gram altında orta vadede 1280, 1350, 1450 ve 1500 lira rakamlarının üst seviyelerini göreceğimizi tahmin ediyorum. Özellikle hazirandan sonra hem dolar kurundan hem de ons altından almış olduğu destekle yeni rekorlar test edilebilme durumu var.

‘ALTIN YATIRIMCISINA FIRSAT VEREBİLİR’

Kısa vadede öngördüğümüz geri çekilmeler altın almayı ihmal etmiş altın almamış veya eline yeni nakit geçmiş olanlara da bir fırsat vereceğini düşünüyorum. Fakat elinde altın bulunan yatırımcısının da acele etmemesini önümüzdeki aylarda tekrar bu yükselişlerin devam edeceği verisini paylaşabiliriz.”

2 uzman isimden altına ilişkin deprem etkisi yaratacak açıklamalar! Bu haberi okumadan yatırım yapmayın!

“Altın alırken sakın bu hataya düşmeyin!” dedi ve herkesin merak ettiği o soruya cevap verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön