23 / 05 / 2024

Her dediği tutan İslam Memiş altını olanları uyardı: Günler kaldı

Her dediği tutan İslam Memiş altını olanları uyardı: Günler kaldı

Altın fiyatlarında flaş gelişme. Altın uzmanı İslam Memiş 'günler kaldı' diyerek altını olanları uyardı. İşte tüm detaylar...



Gram altın yatırımcısı ise ons fiyatlarını takip etmek zorunda. Çünkü ons altın karşısındaki rakamlar çok önemli olacaktır. Dolar kurunda da bağımsız bir yükseliş olduğu için, 20 lira seviyelerinin konuşulması nedeniyle ons tarafında 1960 seviyesinin karşılığındaki rakamlar ne kadara tekabül ediyorsa buraları alım fırsatı olarak görmek gerekiyor. Eğer gram ya da çeyrek tarafında bir işlem yapacaksanız, mutlaka ons altını takip etmek zorundasınız. 

GRAM ALTIN YIL SONUNDA REKORDAN REKORA KOŞACAK

Dolar tarafında işler karışık, makas giderek açılıyor, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından dolar başta olmaz üzere dövize yönelik bir tür baskı uygulamaları söz konusu. Burada tam olarak kestiremezsiniz ama ons için teknik seviyeler, 1980 ile 1960 seviyelerini bekliyor olacağım. Buranın karşısındaki gram altın ne kadara tekabül ediyorsa, o noktayı bir alım fırsatı görmek gerekiyor çünkü yıl içerisinde 1450 devamında da 1550 TL gram fiyatı tahminimde herhangi bir değişiklik yok. Çünkü gram noktasında döviz ve ons kaynaklı atakların devam edeceğini düşünüyorum.

Ancak ABD'de yaşanan bankacılık krizi, özellikle Silikon Vadisi Bankası ve birkaç kurumun daha iflas etmesi, altında beklenen yükselişi biraz daha erken tarihe çekmiş oldu. Bu nedenle gram için tahminlerim, yıl sonuna kadar yukarı yönlü güncellenebilir. 1700 TL'yi aşan bir fiyatlama, açıkçası beni hiç şaşırtmaz. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön