18 / 05 / 2024

Her dediği tutan İslam Memiş altını olanları uyardı: Günler kaldı

Her dediği tutan İslam Memiş altını olanları uyardı: Günler kaldı

Altın fiyatlarında flaş gelişme. Altın uzmanı İslam Memiş 'günler kaldı' diyerek altını olanları uyardı. İşte tüm detaylar...



"YATIRIMCILAR DOLARDAN KAÇIP GÜMÜŞ ALMAYA BAŞLADI"

Gümüş tarafındaki pozitif beklentim yine devam ediyor. Mesela geçen yıl gram altın yüzde 43 kazandırırken, gram gümüş yüzde 45 kazandırdı. Altını tahtından eden bir gümüş vardı karşımızda. Ben pozitif görünümün devam edeceğini tahmin ediyorum, şu anda 25.16 seviyelerinde. Teknik olarak ben aşağıda 24 dolar destek seviyesini takip etmeye devam edicem ama bu yıl özellikle gümüş tarafında 2 dolar 2 dolar yükselişini devam edecek ve ons tarafında 28-29 doları bulacak bir artış görülüyor. Çünkü bugüne kadarki noktada gümüş, yıllık bazda ons paritesinde 2 dolar artarak devam etti yoluna. 

Özellikle bu yıl gümüşün en büyük avantaja sahip yatırım aracı olduğunu tahmin ediyorum. Bu yüzden bugüne kadar gümüş almamış, gümüş madeni farkındalığı oluşmamış yatırımcılar için gümüşün ons fiyatı oldukça uygun bir noktada bulunuyor. 

Bu nedenle yaz aylarından itibaren ABD Merkez Bankası (FED) kaynaklı bir dolar endeksinde gerileme görülebilir, bu dönemlerde dolardan çıkmak isteyen yatırımcı için gümüş en muhtemel duraklardan biri olacaktır. 

Gram tarafında yine ekranlar ile serbest piyasa arasında bir fark mevcut. Ekranlarda vatandaş 15.70 seviyesinde görüyor ama fiziki tarafta, Kapalıçarşı tarafında 16,80 TL seviyesinde bir gümüş var karşımızda. Burada da 21-22 TL seviyelerine kadar yükselişin mümkün olacağını düşünüyorum.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön