19 / 05 / 2024

Her dediği tutan İslam Memiş uyardı: 230 lira birden fırlayacak! 

Her dediği tutan İslam Memiş uyardı: 230 lira birden fırlayacak! 

Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, ons altın fiyatlarında sert yükseliş yaşanıyor. ABD'de kritik verilerin açıklamasının ardından da altında ibre tersine döndü. Gram altın fiyatı rekor kırdı. İşte tüm detaylar...



Altın fiyatları son dakika gelişmesi. Altını olanlar bu uyarıya gözden kaçırmayın. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, ons altın fiyatlarında sert yükseliş yaşanıyor. Uzman isimler yeni rekor uyarısı yaptı. İşte tüm detaylar...

Altın fiyatlarında yön geçtiğimiz gün ABD’de enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından belli oldu. ABD’de enflasyonun beklentilerin altında gelmesiyle birlikte piyasalarda kısa süreli sert yükselişler yaşandı.

Para ve emtia piyasalarının gözü kulağı ABD’den gelen enflasyon verilerindeydi. Fed’in faiz politikasını belirleyecek en önemli veri olan enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında altın piyasasında sert hareketler yaşandı.

ABD’de mart ayında enflasyon yıllık bazda üst üste 9. ayda da düşüş kaydetti. Yıllık enflasyon piyasa beklentilerinin altında yüzde 5 seviyesinde açıklandı. Piyasalarda beklenti enflasyonun yüzde 5.1 oranında gelmesi yönündeydi.

ABD’de aylık bazda enflasyon yüzde 0.1 ile beklentilerin altında gelirken, çekirdek enflasyon yüzde 5.6 olarak açıklandı.

ABD’de enflasyon rakamlarının beklentilerin altında kalması sonrası ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mayıs ayındaki toplantıda politika faizini artırmayabileceği ihtimali güçlendi. Bu gelişme piyasalarda olumlu karşılandı ve altın fiyatlarında kısa süreli sert yükselişler görüldü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön