22 / 07 / 2024

Her dediği tutan İslam Memiş uyardı: 230 lira birden fırlayacak! 

Her dediği tutan İslam Memiş uyardı: 230 lira birden fırlayacak! 

Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, ons altın fiyatlarında sert yükseliş yaşanıyor. ABD'de kritik verilerin açıklamasının ardından da altında ibre tersine döndü. Gram altın fiyatı rekor kırdı. İşte tüm detaylar...




ONS ALTIN 2028 DOLARI GÖRDÜ
Geçtiğimiz güne 2003 dolardan başlayan ons altın ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dolar endeksindeki düşüşe bağlı olarak yükselişe geçti. 2028 doları gören ons altın günü 2014 dolardan kapattı.

FED TUTANAKLARINDA ÜYELER FAİZ ARTIŞI BEKLENTİSİNİ AZALTTI
Öte yandan geçtiğimiz günün bir diğer önemli gelişmesi ise Fed’in mart ayındaki toplantısına dair tutanaklarıydı. Fed toplantı tutanaklarında geçen ay bir dizi banka iflasının piyasaları altüst etmesinin ardından yetkililerin bu yılki faiz artırımlarına ilişkin beklentilerini azalttığı bilgisi yer aldı.

ABD'DE ÜRETİCİ FİYATLARINDA ARTIŞ 25 AYIN DİBİNDE 
Öte yandan ABD'de üretici fiyatlarında artış hızı yıllık bazda son 25 ayın en düşük seviyesine indi. Mart ayında üretici fiyatlarında yıllık artış bir önceki ay görülen 4,6 seviyesinden yüzde 2,7'ye geriledi. Üretici fiyatlarında artış hızının yavaşlamasıyla birlikte dolar endeksi gerilerken, altın fiyatları yukarı yönlü seyretti.

ALTIN REKOR TAZELEDİ 
Yatırımcıların hafif bir resesyon olasılığıyla güvenli limana yönelmesiyle altın fiyatları yükselişe geçti. Gram altın 1.271 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön