08 / 05 / 2024

Her kadın kendi mahallesinin emlakçısı olacak!

Her kadın kendi mahallesinin emlakçısı olacak!

Türkiye’de her 10 kadından sadece 3 çalışma hayatında. Nüfusu bakımından yüzde 21.2’si; yani 16 milyonu aşkın kişinin yoksullukla mücadele ettiği Türkiye’de kadınların işgücüne katılma düzeyi, OECD ve AB’ye üye ülke ortalamalarının çok altında.



Kadınların işgücüne katılma oranı Türkiye’de yüzde 32,5 iken; OECD üye ülke ortalamalarında yüzde 51,9, AB üye ülke ortalamalarında ise yüzde 46 olarak belirtiliyor.

Bursa çıkışlı yeni nesil emlak sitesi ''cokiyifiyata'' kadınlara sağladığı iş olanağıyla da dikkat çekiyor. Site; her yaştan kadının, çevresindeki satılık emlak ilanlarını siteye eklemesi sistemi üzerine kurulu. 

Kadınlar kendi mahallelerinde, çevrelerinde bulunan veyahut yakınlarına, arkadaşlarına ait satılık mülklerin fotoğraflarını çekip bilgilerini alarak cokiyifiyata’a ulaşıyorlar. İlanlar siteye yüklendikten sonra kadınlar satılan her gayrimenkulden gelir elde ediyor; böylelikle her kadın kendi mahallesinin emlakçısı oluyor.

Bursa emlak ve konut sektöründeki deneyimlerini internet ortamına taşıyan cokiyifiyata internet portalı aynı zamanda mülk alım satın işlemlerinde alıcıdan herhangi bir komisyon almamasıyla da dikkat çekiyor.

''cokiyifiyata'' kurucuları Cüneyt ve Yusuf İnce; kadınların iş hayatına katılmalarını desteklediklerini belirterek “Gayrımenkullerin ücretsiz ilanına olanak tanıyoruz. Üstelik para kazanmak isteyen ker kadına kapımız açık. Her kadın, mahallesindeki, çevresindeki, eşinin, dostunun mülkünü siteye yükleyebilir; satış sonrası da komisyonunu alabilir.” diye konuştu.


Geri Dön