24 / 05 / 2024

Her sokağa Apartpark projesi!

Her sokağa Apartpark projesi!

Her sokağa Apart Park projesi geliyor. Yeni projelerini anlatan Kadir Topbaş, 100 bin araçlık otopark projesinin dışında her sokağa ' apart par k' yapılacağını açıkladı.



İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçim çalışmalarına dün Bayrampaşa'da devam etti. Yeni projelerini anlatan Topbaş, 100 bin araçlık otopark projesinin dışında her sokağa 'apart park' yapılacağını açıkladı. 


DEVREMÜLK GİBİ 


Dünyaya örnek olacak yeni bir park metodunu yeni dönemde hayata geçirmek istediğini söyleyen Kadir Topbaş, projenin detaylarını şöyle açıkladı: "Dar sokak aralarında, sokağın orta noktalarında, 400 metrekarenin altında olmamak üzere, birkaç binayı gönül rızası ile satın alarak, oraya otopark binası yapmak istiyoruz. Dışarıdan baktığın zaman apartman görünümlü. 


O sokakta yaşayan insanların hakkı olacak. Sokakta yaşayan insanlar oraya araçlarını çekecek ve sokaklar temiz bir görünüme kavuşacak. Bu yeni dönemde niyetim bu. Bunu çözmek. 


İstanbul'un sokaklarında sorunu çözmüş bir başkan olarak görevi tamamlamak istiyorum. Bu otoparklarda öncelikli olarak sokak sakinlerinin hissesi bulunacak. Otopark hissesi devremülk gibi, sokakta ev satın alan kişiye devredilebilecek. Bu proje ile sokak aralarında trafik sıkıntısı çözülmüş olacak." 


EYÜP'E TRAMVAY 


Topbaş, Bayrampaşa'dan Eyüp'e tramvay yapmayı planladıklarını da anlattı: "Habipler tramvayı Vezneciler'e kadar uzatılarak metro hattına çevrilecek. Eyüp Sultan merkezine bir tramvay çalışmamız var. Bu tramvay hem Bayrampaşa metro hattıyla buluşacak hem de Eyüp Sultan'a inişte çok rahat bir hizmet olacak. 

Bayrampaşa Cezaevi'nin bulunduğu alan da kentsel dönüşüm için kullanılacak." 


Habertürk


Geri Dön