19 / 05 / 2024

Her tahmini tek tek çıkan İslam Memiş gram altın için bu rakamı ilk defa telaffuz etti! Hemen bakın!

Her tahmini tek tek çıkan İslam Memiş gram altın için bu rakamı ilk defa telaffuz etti! Hemen bakın!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altınla ilgili yeni bir rakam verdi. İşte İslam Memiş'in altın yorumu...



Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans analisti İslam Memiş, Fed'in piyasaların genel beklentisi doğrultusunda faizlerde bir değişikliğe gitmediğini kaydederek, "Bu sene 3 defa beklenen faiz indirimi 2 defaya  geriledi. Senenin 3.çeyreğinde 2 defa faiz indirmesi piyasalar tarafından raporlanıyor. Fed’in faiz kararı önceden fiyatlandığı için değer metallere br etkisi olmadı. Altın ve gümüş gibi değer metaller artık jeopolitik gerilimlere ve terör eylemlerine odaklıdır. Geniş bant aralığında kısa vadede oyalatırlar. Ons altın 2 bin 200-2 bin 380 dolar, gram altın 2 bin 400-2 bin 500 lira aralığında. Yıl içinde 3 bin TL, 3 bin dolar seviyesi geçerliliğini korumaktadır" ifadelerini kullandı. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu değerlendirmesinden sonra gram altında ilk kez yeni bir zirve rakamı da duyurdu.

"Manipülasyon piyasası oluşturuldu. Alanlar merkez bankaları. Hazırlık var" ifadelerini kullanan İslam Memiş, Merkez Bankaları Altın Stokluyor! Bu Neyin Hazırlığı?" şeklinde sordu.

Her tahmini tek tek çıkan İslam Memiş gram altın için bu rakamı ilk defa telaffuz etti! Hemen bakın!

İslam Memiş, şu şekilde devam etti:

"Fiziki altın talebi her geçen sene artıyor. Çin, Hindistan başta olacak şekilde ağırlıklı asya ülkeleri alımlarını artırdı. 2024'ün ilk çeyreğinde 2023 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 3 artış yaşandı. Merkez bankalarının alımı 1238,3 ton şeklinde oldu. Ülkemizde ise tam tersi azaldı. İthalat yasağı nedeniyle ilk çeyrekte yüzde 12 azaldı ve 44 ton şeklinde oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 1.çeyrek boyunca 30 ton altın alımı gerçekleştirerek, rezervini 570 tona çıkardı. Dünya Altın Konseyi tarafından açıklanan verilere göre özellikle Asya’dan özel yatırımcıların güçlü alımlarında da ciddi bir artış olduğu da gözlemleniyor.

Alımlarını 2016 yılından beri en yüksek seviyeye çıkardılar. Senenin ilk çeyreğinde altın mücevherat takısı olarak değil, yatırım aracı şeklinde talep gördü. İlk çeyrekte mücevher talebinde yüzde 2’lik bir düşüş yaşandı. Talep arttıkça ons beklentisi de yükseliyor.
Artık 2 bin dolar seviyelerine yerleşen ons altında hedef 3 bin dolar seviyesi!

Çin, Hindistan ve çoğu Asya ülkesi de ABD’den altınlarını geri almaya başladı. Güven mi, savaş hazırlığı mı? Sıcak savaş mı, ticaret savaşı mı?
Onu önümüzdeki aylarda bunu hep birlikte göreceğiz.

MAYIS AYINDA ALTIN VE GÜMÜŞÜ NE BEKLİYOR?

Bu ay altın ve gümüş tarafında daha sakin geçebilir. Tek şart Ortadoğu’da gerilimin artmaması. Manipülasyon piyasası için orayı hep canlı tutacaklar. Kısa vadede geniş bant aralığında dalgalanan, orta ve uzun vadede yükselişine devam etmesi kaçınılmazdır.

Her tahmini tek tek çıkan İslam Memiş gram altın için bu rakamı ilk defa telaffuz etti! Hemen bakın!

Enflasyon, heopolitik gerilimler ve küresel ekonomiye dair belirsizlik başlıca nedenler. Altın ve gümüş tarafında fiyata değil, miktara odaklanmalı. Çünkü küresel ekonomiler iyi bir yere gitmiyor. 2024 yılına 2 bin 50 liradan başlayan gram altın 2 bin 731 liraya kadar yükseldi.

Gerilemesine rağmen 2 bin 455 lira. Ons 2 bin dolara yerleşti. Hedef önce 2 bin 600 devamında 3 bin dolar.

Neden dolar ile altın almayı tercih etmiştik?
Altın/dolar paritesi (usd/kg) 81 bin 200 dolardı.
Bugün 74 bin 760 dolar geriledi. Yani, 1 kg altın da 6 bin 440 dolar geriledi.

Biz yol arkadaşlarımız ile yine dolar pozisyonu alacağız. Neden mi? Eğer ithalat yasağı kalkarsa 2 bin dolar geriler. Ya ons ya da ithalat yasası.
İkisinden biri bize o şansı verir. Dolar/altın paritesi candır.

ALTIN İÇİN BU RAKAMI İLK KEZ AÇIKLADI: 4 BİN 435 LİRA

Küçük yatırımcıların sorusu şu: “Ben bu işlerden pek anlamam, altın düşecek mi yükselecek mi onu öğrenmek istiyorum”

Yanıt: Gelirin Türk Lirası olduğundan Türk Lirası üzerinden alıyor, satıyor ve takip ediyorsun haklı olarak.

Fakat gelirin TL de olsa altını dolar paritesi üzerinden veya ons üzerinden takip etmelisin.
Eğer Türk Lirası üzerinden bakıyorsan fiyata değil miktara bak.

“100 gramı çalışarak nasıl 200 gram yapabilirim” şeklinde odaklan.

Fiyata bakarsan geçen yıl bin liraydı bu sene 2 bin 435 lira.

Seneye 3 bin 435 TL. Sonra 4 bin 435 TL. Söz konusu bu döngü hep böyle sürecek. Bizim toplumun çoğunluğu ilk altınla evlendiğinde takılan takılarla tanışır.

Basit bir hesap yap “Evlendiğin gün altın kaç liraydı bugün kaç lira?” yanıt sonuçta.

 

LPG'ye gece yarısından itibaren indirim geliyor! 

Emekli ve memurun Temmuz zammında flaş rakam! SGK uzmanı tek tek açıkladı: Zamlar tam bu kadar olacak! 

THY-Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri kura çekilişi 4 Mayıs'ta! Dev projede peşin alımlarda yüzde 25 indirim fırsatı!


Geri Dön