28 / 04 / 2024

Her yıl 200 milyon kişi ibadet için seyahate çıkıyor!

Her yıl 200 milyon kişi ibadet için seyahate çıkıyor!

Kutsal mekanlar ülkelerin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Dünya'nın farklı bölgelerinde her yıl 200 milyonun üzerinde kişi dinlerinde kutsal kabul edilen mekanları ziyaret ederek hem iç turizmi hem de dış turizmi hareketlendiriyor...



Dünyanın farklı bölgelerinde her yıl 200 milyondan fazla kişi dinlerinde kutsal kabul edilen mekanları ziyaret ederek turizmi hareketlendiriyor.



Hem iç hem dış turizm 



Kutsal mekanlar ülkelerin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Dünya'nın farklı bölgelerinde her yıl 200 milyonun üzerinde kişi dinlerinde kutsal kabul edilen mekanları ziyaret ederek hem iç turizmi hem de dış turizmi hareketlendiriyor. Ülkeler arası ya da ülke içinde gerçekleştirilen bu ziyaretlerin bazıları birkaç saat sürerken bazıları da günlerce devam edebiliyor. 



Umreciler artıyor 



Türkiye'de 2009 yılında 280 bin olan hac ve umreye giden sayısı geçen yıl 366 bine ulaştı. Başta Hıristiyanların kutsal mekanı  İzmir  Efes olmak üzere inanç turizmi kapsamında her yıl çok sayıda misafiri ağırlayan Türkiye, başka dinlerden insanları konuk etmesinin yanı sıra hac ve umre organizasyonlarının da çokça yapıldığı bir ülke konumunda. Bu kapsamda milyonlarca Müslüman yılın belirli zamanlarında Suudi Arabistan'a hac ve umre için giderken, Hindular Hindistan'a Ayyappan Saranam'a, Hıristiyanlar Meksika'ya Guadalupe Our Lady'e, Yahudiler Kudüs Western Wall'e, Şintolar da Japonya ise yolculuk ediyor. 



Hindistan ilk sırada


Dünya inanç turizmi kapsamında 102 milyon kişinin ziyaret ettiği Hindistan ilk sırada bulunuyor.Meksika 20 milyon kişi ile ikinci sırada yer alırken, Cin 19, frak 17, Japonya 14 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Hac vazifesi için Suudi Arabistan'a ise 3 milyondan fazla Müslüman seyahat ediyor. 


Bugün 


Geri Dön