12 / 05 / 2024

inanç turizmi için kaç kişi seyahat ediyor

inanç turizmi için kaç kişi seyahat ediyor

Kutsal mekanlar ülkelerin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Dünya'nın farklı bölgelerinde her yıl 200 milyonun üzerinde kişi dinlerinde kutsal kabul edilen mekanları ziyaret ederek hem iç turizmi hem de dış turizmi hareketlendiriyor...

Her yıl 200 milyon kişi ibadet için seyahate çıkıyor!

Kutsal mekanlar ülkelerin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Dünya'nın farklı bölgelerinde her yıl 200 milyonun üzerinde kişi dinlerinde kutsal kabul edilen mekanları ziyaret ederek hem iç turizmi hem de dış turizmi hareketlendiriyor...

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

Hataylı turizmciler, deprem sonrası turizm sektörünü canlandırmak için yatırım bekliyor. Deniz turizmi ve planlı çalışmalarla Hatay, Akdeniz'in gözde turizm merkezi olmayı hedefliyor.

İnanılır gibi değil! Araç muayenesinden geçmek için yeni taktik ‘pes’ dedirtti!

Artan enflasyon ve döviz kurlarına bağlı olarak sürekli yükselen otomobil fiyatlarıyla birlikte yedek parçadaki fahiş artışlar da vatandaşı her geçen gün yeni taktikler bulmaya itiyor. İşte bunun son örneği. Aracını muayeneden geçirmek için arızalı parçayı satın alamayan vatandaş bakın ne yapıyor?..

Aralık'ta bomba gibi patlayan altın için kırmızı kod verildi! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakmayan bin pişman!

Gram altın için analistler inanılmaz seviyeler verdi. Aralık'ta çıldıran altın sadece 3 hafta sonunda bu kadar olacak! Kırmızı kodla uyarı geçildi. Hemen buraya bakın, sonra pişman olmayın! İşte ayrıntılar...

Warren Buffet ilk paranızı kazanmak için 3 basit kuralı verdi!

Para konusunda inanılmaz yetenekli olan Buffett, ilk paranızı kazanmak için 3 basit kuralı verdi! İşte o üç kural...

Dolar alacaklar için kırmızı alarm gibi uyarı! Hemencik koşun, daha geç değil

Dolara yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar, geç kaldıklarına inanıyor. Fakat piyasadaki durum böyle değil. FED'in bir kez daha faiz artırımı yapmasına kesin gözüyle bakan analistler, dolarda 17 TL tahmininde bulunuyor. Yani dolar için hala geç değil.

Kahramanmaraş Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi için imzalar atıldı!

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) desteği ile kazandırılması planlan Sağlık Turizmi Merkezi’nin yapımı için sözleşme imzalandı.

Hazine arayıcısı Bekir Tatlı tünel kazısı için devlet desteği bekliyor!

Mersin'de hazine arayıcısı Bekir Tatlı tarafından ulaşılan ve içerisinde 2 bin 300 yıllık büyük bir imparator hazinesi bulunduğuna inanılan mezar odası ve tüneldeki kazıların devamı için devlet desteği bekleniyor...

Sivas Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi açılış için gün sayıyor!

Sivas Belediyesi tarafından termal turizmi canlandırmak için hayata geçirilen Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi, açılış için gün sayıyor. 15 bin metrekarelik kompleks, iki ayrı tesisten oluşuyor.

Sağlık turizmi için gelenler, Residence’ları tercih ediyor!

Onkoloji, ortopedi gibi uzun dönemli sağlık tedavileri için ülkemize gelenler, ağırlıklı olarak residence’larda konaklamayı tercih ediyorlar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm alanları için tahsis ihalesine çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, termal, kış sporları ve deniz turizmi alanında toplam 7 bin 950 yatak için tahsis ihalesine çıktı. Başvurular 17 Mayıs'ta sona erecek. Taşınmazlar 49 yıla kadar tahsİs edilecek.

Isparta ve Burdur için Tabiat Turizmi Master Planı hazırlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 18 tesisin temel atma töreni için Isparta'ya gitti. Erdoğlu, "Isparta ve Burdur bölgesi için Tabiat Turizmi Master Planı'nı hazırladık." dedi.

Kızı için 1.500 TL'ye hayalindeki evi yaptı!

İşte metropol şehir hayatından koparak kendilerini doğaya atan Elif ve 3.5 yaşındaki kızı Cana Işık için yapılan o inanılmaz ev...

Reina'nın kapatılması İstanbul turizmi için büyük kayıp!

Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, İstanbul’un ünlü eğlence mekanı Reina'nın kapatılmasının İstanbul turizmi için büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

inanç turizmi için kaç kişi seyahat ediyor Haberi

inanç turizmi için kaç kişi seyahat ediyor


Dünyanın farklı bölgelerinde her yıl 200 milyondan fazla kişi dinlerinde kutsal kabul edilen mekanları ziyaret ederek turizmi hareketlendiriyor.


Hem iç hem dış turizm 

Kutsal mekanlar ülkelerin ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Dünya'nın farklı bölgelerinde her yıl 200 milyonun üzerinde kişi dinlerinde kutsal kabul edilen mekanları ziyaret ederek hem iç turizmi hem de dış turizmi hareketlendiriyor. Ülkeler arası ya da ülke içinde gerçekleştirilen bu ziyaretlerin bazıları birkaç saat sürerken bazıları da günlerce devam edebiliyor. 


Umreciler artıyor 

Türkiye'de 2009 yılında 280 bin olan hac ve umreye giden sayısı geçen yıl 366 bine ulaştı. Başta Hıristiyanların kutsal mekanı  İzmir  Efes olmak üzere inanç turizmi kapsamında her yıl çok sayıda misafiri ağırlayan Türkiye, başka dinlerden insanları konuk etmesinin yanı sıra hac ve umre organizasyonlarının da çokça yapıldığı bir...