03 / 05 / 2024

Herkes 8 bin 500 lira derken Piyasa Kahini bu defa korkuttu! 2023 asgari ücretini açıkladı!

Herkes 8 bin 500 lira derken Piyasa Kahini bu defa korkuttu! 2023 asgari ücretini açıkladı!

Tüm Türkiye’nin büyük bir heyecan ile beklediği 2023 asgari ücret rakamı için açıklamalar gelmeye devam ediyor. Konu ile ilgili olarak son açıklama ise altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yaptı.



Piyasanın ünlü ekonomistleri genellikle 8 bin liranın üzerinde tahmini rakam söylerken İslam Memiş ise asgari ücret ile çalışan vatandaşları üzdü. Ünlü uzman altın ve konut kredisi tahminlerinde de bulundu.

ALTIN YATIRIMCILARINA SESLENDİ

Altında gelişen yükseliş ile ilgili de konuşan ve yatırım tavsiyelerinde bulunmadığının dikkat çeken Memiş, yükselişin devam edeceği beklentisinde olduğunu açıkladı. Memiş, önümüzdeki zaman diliminde gram altın fiyatının 1200 lira seviyelerini görebileceğini ifade etti.

Memiş, konu ile ilgili olarak, “Ons altında yaşanan bir atak gördük. 1700 dolarda tutunmaya devam eder ise yukarıda 1760 dolar seviyeleri mevcut. Gram altının hikayesi tamamen dolar kuruna bağlı durumda. Dolar ile ilgili yükseliş öngörümüz devam ediyor. Gram altında da yükseliş beklentimiz sene sonu ile ilgili. 1000 Türk Lirası altı zor duruyor. Kasım ortalarına kadar da 1250-1280 seyirleri ise mümkün olabilir. Bugünkü ekonomik koşullar bunu gösteriyor. Fed'in politikası ve aynı zamanda jeopolitik riskler onu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Gümüş fiyatlarında yaşanan yükselişe de dikkat çeken Memiş; kar satışlarının doğal olduğunu açıkladı. Şu anda gümüşün ons fiyatının 20.08 dolar seyirlerinde olduğunu ifade eden İslam Memiş; “Gram fiyatı 11.96 seyirlerinde. Destek seviyelerinin altında çok kalıcı bulunmayabilir” açıklamalarında bulundu.

Herkes 8 bin 500 lira derken Piyasa Kahini bu defa korkuttu! 2023 asgari ücretini açıkladı!


Geri Dön