Altın & Gümüş

Herkes altını konuşuyor ama gümüş yatırımcıları da perişan! Böylesi ilk defa görülüyor..

Altın fiyatları geçen hafta 1739 dolara kadar yükselirken bu hafta 1664 dolara kadar düştü. Herkes altını konuşuyor ama gümüş fiyatları da dibe vurdu. Böylesi ilk defa görülüyor... Altın fiyatları hızla yükselişe geçerken yatırımcıların yüzü gülmeye başladı

Geçen hafta altın fişatları hızla yükselişe geçti Ons altın 1739 dolara kadar yükselirken gram altın 1035 seviyesini geçti. Altın fiyatları hızla yükselişe geçerken yatırımcıların yüzü gülmeye başladı.

Uzun zamandır beklenen yükselişin geldiğini düşünen yatırımcılar bu hafta altın fiyatlarının düşüşe geçmesi ile perişan oldu.  Herkes altın fiyatlarının konuşurken gümüş fiyatları da dibe vurdu. 

Geçtiğimiz hafta bir gün içinde yüzde 9 değer kazanan gümüş fiyatları, 13 TL sınırına kadar dayanmıştı. Cuma günü açıklanan, ABD tarım dışı istihdam verilerinden sonra  altın ve  gümüş fiyatları dibe vurdu. Peki bugün gümüş fiyatları ne kadar oldu? Gümüşün gram fiyatı kaç lira? İşte son dakika gümüş fiyatları 11 Ekim 2022...

GÜMÜŞ YATIRIMCILARI DİKKAT

Gümüşe yatırım yapan yatırımcılar gümüş fiyatlarındaki son  dakika gelkişmeleri yakından takip ediyor. Gümüş almak isteyenler ve gümüşe yatırım yapanlar bu hafta piyasaların etkisi ile sert düşüşe geçen gümüş fiyatları karşısında şaşkına döndü.

Gümüşün ons fiyatı bugün 19,36 dolar, gümüş alış fiyatı 11,54 TL, satış fiyatı 12,032 TL seviyesinde işlem görüyor.

ONS VE GRAM ALTIN FİYATI

Haftanın ikinci işlem günü ons altın 1665 dolardan işlem görüyor. Geçenm hafta  ons altın 1739 dolar seviyelerine yükselmişti.

Gram altın ise bugün alış fiyatı 999,46 TL, satış fiyatı ise 1,011 TL seviyesinde işlem görüyor.

Çeyrek altın alış fiyatı, 1636 TL, satış fiyatı ise 1653 TL seviyesinde işlem görüyor. 

GÜMÜŞ VE ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın fiyatları,  haftaya düşüşle başladı. Altın ile beraber gümüş fiyatları da düşüşe geçti. Yatırımcılar altın fiyatları ne kadar olacak? Altın düşecek mi? Gümüş fiyatları ne olacak? Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorularının yanıtlarını merak ediyor.

Altrın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları için yıl sonunda 1400 TL olacağını söyledi. Ekim ayı altın için süratlı başlasa da asıl yükselişin bu olmasıdığını,  altın ekim ayında 1 haftada 100 dolarlık kazanç elde etiğinin vurgusunu yaptı. Gram altın için de yükselişlerin başlayacağını söyleyen Memiş, gram altının da yükseldiğine vurgu yaparak, daha da yükseleceğinin altını çizdi.

İslam Memiş, yükselen dolar kurunda geri çekilmelerin yaşanacağını ifade ederek, dolar endeksine dikkat çekti. Memiş, "Dolar endeksi, tekrar 112 veya 112,50 yapabilir ama tekrar satış yer. Altın ve gümüşün ons fiyatındaki kısa vadeli geri çekilmeler de kalıcı olmayabilir." ifadelerini kullandı.

“Gümüşün gram fiyatı 12.48 lira seviyesinde görülüyor. Ama normalde gümüşün gram fiyatı 13 lira seviyesine kadar yükseldi. Yükselişin devam etmesinin 2 günü yüzde 1 civarında yine yükselişler var.

Altın ve gümüş fiyatlarında zaten son 6 ayda ciddi bir baskılanma vardı. Dediğim gibi Kasım ayının ortalarında yeni rekorlar bizi bekliyor.'' diyerek gümüş ve altın yatırımcılarını uyardı.

''Gümüş yatırımcıları acele etmeyin'' diyen İslam Memiş 30 gün sonrası için rakam verdi

Yatırımını gümüşe yapanlar ayağınızı yerden kesecek haber şimdi geldi... Kıyamet kopacak, hazır olun