30 / 04 / 2024

Herkes bahçeli ev istiyor! İşte villa projeleri...

Herkes bahçeli ev istiyor! İşte villa projeleri...

İnşaat firmaları bu yıl villa projeleri için ruhsat başvurusunu azalttı. Geçen yıl 15 bin 115 villa için ruhsat alınırken bu yıl 10 bin 525'e geriledi.



Herkes bahçeli bir evde oturmak istiyor. Ancak bu tarzdaki ev fiyatları pahalı olunca talep bazen alıma dönmüyor. Önceki yıllarda bahçeli ev hayalini gerçekleştirmek için ruhsat sayısını artıran müteahhitler bu yıl alımların düşük kalması nedeniyle yeni ruhsat başvurusunda bulunmadı. 


METREKARESİ 3 BİN LİRA


Geçen yıl 15 bin 115 villa için ruhsat alınırken sayı bu yıl 10 bin 525'e geriledi. Bahçeli ev hayali ise çok katlı projelerde bahçe kullanımlı dairelerle giderilmeye çalışıldı. Satışa yeni çıkan villa projelerinde de fiyatlar düşük tutulmaya çalışıldı. İşte kapısı bahçeye açılan konut projeleri... 


Dekar Yapı tarafından İstanbul Beylikdüzü'nde inşa edilen Dekar Aşmalı Hayat 78 bin metrekarelik alan üzerinde 244 bahçeli evden oluşuyor. Yatırım miktarı 150 milyon lira olarak veriliyor. Tek kat ya da dubleks olarak brüt 149 ile 361 metrekare aralığında tasarlanan bahçeli evlerin metrekare fiyatları 3 bin 900 liradan başlıyor. Her evin 30 ile 250 metrekare arasında değişen bahçeleri bulunuyor. Donatılan arasında yüzme havuzu, fitness salonu, cafe, tenis kortu, basketbol sahası, çocuk oyun alanları, özel yürüyüş ve bisiklet parkurları bulunuyor. 


GİRİŞ BAHÇEYE AÇILIYOR


Zeki Yapı tarafından Tekirdağ Çorlu'da inşa edilen Önerler Panorama Evlerinde fiyatlar 450 bin liradan başlıyor. Proje 3 katlı 8 blokta 48 konuttan meydana geliyor. Giriş katta bulunan daireler bahçe kullanımlı olarak sunuluyor. Teslim tarihleri Ocak 2016 olarak planlanıyor. 


8 blokta 104 daire


Cantürk İnşaat tarafından İstanbul, Beylikdüzü'nde hayata geçirilen Güverte Evleri'nde teslim tarihi Aralık 2016 olarak hedefleniyor. 7 bin metrekarelik arsa içinde toplam 104 daire bulunuyor. Konut büyüklükleri 100-200 metrekare arasında değişiyor ve bazı evler bahçe kullanımlı olarak tasarlanıyor. Metrekare birim fiyatı 3 bin 200 lira ile 3 bin 300 lira arasında değişiyor. 


Yüksek katta yeşille bütünleşiyor


Teknik Yapı tarafından İstanbul Tuzla'da inşa edilen Evora İstanbul projesi yaklaşık 5 bin konuttan oluşuyor. Bazı dairelerin hem giriş katlarında hem de ara katlarında kendine ait bahçesi bulunuyor. Kat bahçeli 1+1'lerde fiyatlar 225 bin liradan başlıyor. 


Bisiklet yolları yapıyor


Aymor Grup tarafından gerçekleştirilen Mebuskent, Ankara'da yükseliyor. Bisiklet kullanımına öncelik verilen projede özel duraklar ve yollar yapılıyor. 332 villa ve 10 bloktan oluşan Mebuskent'te bahçe kullanımlı dubleksler 587 bin liradan başlıyor.



Bugün




Geri Dön