20 / 05 / 2024

Herkes bunu merak ediyor! Memur ve emekliye refah zammı verilecek mi?

Herkes bunu merak ediyor! Memur ve emekliye refah zammı verilecek mi?

Yeni yılda memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam için yarın açıklanacak enflasyon rakamları beklenirken, bu iki kesimde ilave zam beklentisi yükseldi.



Reuters’ın 12 katılımcıyla gerçekleştirdiği ankette ise aralık ayı için aylık enflasyon tahminleri yüzde 1,4 ila yüzde 4,1 arasında. Ankete göre, enflasyonun aralıkta aylık yüzde 2,7 artması yıllık olarak ise baz etkisiyle yüzde 84,39’dan yüzde 66,8’e sert düşmesi öngörülüyor.

Bloomberg HT Araştırma Birimi’nin anketinde göre ise piyasa aktörleri aralık ayı için enflasyonda yüzde 2,8, yıllıkta ise yüzde 67 artış bekliyor.

Herkes bunu merak ediyor! Memur ve emekliye refah zammı verilecek mi?

EMEKLİ VE MEMURLARIN MAAŞLARINA NE KADAR ZAM GELECEK?

Enflasyonda yüzde 2,6 artış beklentisinin gerçekleşmesi halinde temmuz-aralık dönemi enflasyon yüzde 17,02 olacak ve böylece memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 10,11’lik enflasyon farkı ve toplu sözleşme gereğince yüzde 8’lik zam ile yüzde 18,11’lik artış yapılması gerekecek. Enflasyonun bu şekilde gelmesi halinde ise SSK ve BAĞ-KUR emeklileri de yüzde 17,1’lik zam alacak.

Aralık enflasyonunun yüzde 3 çıkması halinde ise memur ve memur emeklilerine yüzde 18,6, SSK, BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarına  ise yüzde 17,5 zam yapılacak. Aylık enflasyonun yüzde 4 çıkması halinde ise memurlara yüzde 19,7; SSK, BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 18,6 zam gelecek.

MEMUR VE EMEKLİ REFAH ZAMMI BEKLİYOR

Öte yandan asgari ücrete yapılan yüzde 55 zam sonrası memur maaş zammının yüzde 18’lerde mi kalacağı merak konusu oldu. Memur ve emeklilere enflasyonun üzerinde refah zammı konusunda beklentinin karşılanıp karşılanmayacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön