02 / 05 / 2024

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Emekliye refah payı gelişmesi!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Emekliye refah payı gelişmesi!

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği enflasyon rakamı beli oldu. 6 aylık enflasyon rakamları ile beraber refah payı öncesi zam oranı netleşti. Emekli aylıkları refah payı ilave edilmesinin ardından hesaplamalar güncellenecek. Peki, emekliye refah payı verilecek mi? İşte detaylar...



Enflasyonda ilk 6 aylık rakamların paylaşılması ile beraber memur ve emekli zammı büyük oranda belli oldu. Refah payı düzenlemesiyle maaşlar tekrar düzenlenecek. Peki, temmuz ayı emekli maaş zammına refah payı ilave edilecek mi?

Enflasyonda ilk 6 aylık rakamların belli olması ile beraber memur ve emekli zammı büyük oranda belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) paylaştığı verilere göre, enflasyon haziranda yüzde 3,92 arttı. İlk 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 olarak kayıtlara geçti.

 Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Emekliye refah payı gelişmesi!

MEMURLARA SÖZLEŞME ZAMMI VE ENFLASYON FARKI

Toplu sözleşmeye göre memurlar 2023’ün ilk yarısı için yüzde 8 zam almıştı. Memur ve memur emeklileri söz konusu zammı geçen oranda enflasyon için fark almaya hak kazanıyor.

Memurlara 2023’ün 2’nci yarısı için, yüzde 6 zam ve enflasyon farkı ödenecek. Memurlar 2023’ün ikinci yarısı için yüzde 6' seviyesindeki sözleşme zammına ilave olarak yüzde 10,90 seviyesinde enflasyon farkı alacak.

Bu sayede, memur ve memur emeklileri yüzde 17,55 seviyesindeki zamma hak kazandı.

Peki, emekli zammı ne kadar? İşte detaylar...


Geri Dön