04 / 05 / 2024

Emekliye kademeli zam gelişmesi! Kademeli zam ilk defa masada!

Emekliye kademeli zam gelişmesi! Kademeli zam ilk defa masada!

Temmuz ayı maaş zammı için yapılan hesaplamalar hız kesmeden sürüyor. Emekli ve memur aylıklarının sil baştan değişeceği maaş zammına refah payı ve seyyanen artışın söz konusu olması öngörülüyor. İşte kademeli zamma ilişkin detaylar...



Milyonlarca memur ve emeklinin gündeminde temmuz ayında gerçekleştirilecek zam var. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılması bunun üzerinde aylık alan emeklilerde ilave zam beklentisini arttı.

Yine, kamuda çalışan işçilerin minimum aylığının refah payı dahil yüzde 45 zamla beraber 15 bin liraya çıkarılması ve seçimden evvel Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları temmuzda memur aylıklarına da enflasyon üzerinde bir zam yapılacağını gösterdi.

 Emekliye kademeli zam gelişmesi! Kademeli zam ilk defa masada!

ENFLASYON ARTI REFAH PAYI

Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı konuşmada, şunları söylemişti: "En düşük kamu personeli aylığını, en düşük kamu işçisi aylığından aşağı kalmayacak biçimde ayarlayacağız. Kamu işçilerinde olduğu gibi, minimum aylığı yine 15 bin liraya yükselterek, üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış gerçekleştireceğiz. Bu sayede, minimum kam personeli aylığı 22 bin lirayı bulacak ve kamu personellerinin maaşlarındaki bu artışlar, emekliliklerine de yansıyacak."

İşte detaylar...


Geri Dön