22 / 05 / 2024

Emekliye kademeli zam gelişmesi! Kademeli zam ilk defa masada!

Emekliye kademeli zam gelişmesi! Kademeli zam ilk defa masada!

Temmuz ayı maaş zammı için yapılan hesaplamalar hız kesmeden sürüyor. Emekli ve memur aylıklarının sil baştan değişeceği maaş zammına refah payı ve seyyanen artışın söz konusu olması öngörülüyor. İşte kademeli zamma ilişkin detaylar...



İLK DEFA KADEMELİ ZAM GÜNDEME GELDİ

Emekli aylığı zam oranı için ise ilk kez kademeli zam artışının masaya geleceği öngörülüyor. Bu olasılığın yükselmesinde daha önce 5 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması etken faktör oldu.

Zira bu şekilde 7 bin 500 liranın altında aylık alan yaklaşık 9 milyon emekli vatandaşa zam yapılırken geri kalan emekliler bu artıştan faydalanamamıştı. Yetkililerden yapılan duyuruya göre, şimdi 7 bin 501 liradan başlamak üzere üst grupta aylık alan vatandaşlara doğru azalan bir kademeli zam masada olacak.

 Emekliye kademeli zam gelişmesi! Kademeli zam ilk defa masada!

MERDİVEN SİSTEMİ

Örneğin; aylığı 7 bin 500 lira ila 10 bin lira arasında olan vatandaşlara yüzde 50 oranında zam, 10 bin lira ila 15 bin lira arasındaki olan vatandaşlara yüzde 40 oranında zam, 15 bin lira ila 20 bin lira arasında olan vatandaşlara yüzde 30 oranında zam ve son olarak 21 bin lira ve üzerine de yüzde 25 oranında zam gibi bir merpen sistemi getirilecek.

Bu kapsamda, net rakamlar Çalışma Bakanlığı'nın çalışmalarından sonra netleşecek.

2023 kurbanlık fiyatlarında flaş gelişme! Fiyatlar belli oldu mu? İşte kurbanlık fiyatları!

e-Devlet’ten IBAN numarasını girenlerin hesabına para yatacak!

A101’de 12’li tuvalet kâğıdı 60 TL’ye, ayçiçek yağı 130 TL’ye, kırmızı mercimek 57 TL’ye düştü!


Geri Dön