18 / 05 / 2024

Herkes soğanın fiyatını konuşulurken o ürünün fiyatı sessiz sedasız 100 TL oldu!

Herkes soğanın fiyatını konuşulurken o ürünün fiyatı sessiz sedasız 100 TL oldu!

Soğan fiyatlarına gelen zamlar sonrası kilosu tezgahlarda 30 liraya kadar çıkmıştı. Fakat sivri biberin fiyatı soğanın gölgesinde 100 TL’ye çıktı. Mart ayında soğanı takip ederek fiyatı en çok pahalanan üçüncü ürün olan sivri biberin kilosu sessiz sedasız 100 TL’yi buldu.



SOĞAN FİYATI 30 LİRAYA DAYANDI

Gerileyen enflasyona karşın gıda fiyatları yükselmeye devam ederken, soğan fiyatları pazar tezgahlarında 30 TL’ye kadar artış kaydetti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) verilerine göre markette fiyatı en fazla yükselen ürünlerden ikincisi olan soğana mart ayında gelen zamın yüzde 17,2 olduğu öğrenildi.

Herkes soğanın fiyatını konuşulurken o ürünün fiyatı sessiz sedasız 100 TL oldu!

BİBER FİYATI 100 TL’Yİ GÖRDÜ

Fiyat artışlarında soğandaki artışı takip eden diğer ürün ise yüzde 13 oranındaki artış ile sivri biber olarak kayıtlara geçti. Fakat pazar ve market tezgahlarının gizli zam şampiyonu biberin etiket fiyatını gören insanlar ikinci bir şaşkınlık daha yaşamış oldu. Kilosu 100 liraya satılan tatlı kıl biberin fiyatını gören vatandaşlar yaşadığı şaşkınlığı gizleyemedi.

BAKAN NEBATİ’DEN ENFLASYON MESAJI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati; küresel enflasyonun mart ayında düşüşe geçtiğine dikkat çekerek, önümüzdeki günlerde de enflasyonun aşama aşama gerileyeceğini belirtmişti.

Emekli ve memur için temmuz zammı tek tek hesaplandı! Bu rakamları görenin aklı çıkacak! En düşük maaş 14.764 TL!

GSM şirketleri için çok konuşulacak kararname yayımlandı: Borcu silen vergiyi az ödeyecek!

EYT Bağ-Kur prim şartında büyük değişiklik! Her şey sil baştan değişiyor!


Geri Dön