29 / 04 / 2024

Kuru soğanın kilosunun neden bu kadar arttığı ortaya çıktı! Bakın nedenmiş?

Kuru soğanın kilosunun neden bu kadar arttığı ortaya çıktı! Bakın nedenmiş?

Geçtiğimiz dönemlerde fiyatı 30 TL çıkan kuru soğanın zamlarının sebebi merak konusu oldu. Bu zaman ardında pek çok farklı sebep yatıyor. Üretim ve lojistik maliyetlerinin artması gibi faktörler fiyatları yukarı çekti. Stokçuluk söz konusu olabilir. İşte tüm detaylar…



Şu anda yaşanan fiyat artışlarının ardından kilosu 30 TL’ye vardı. Bu konu halkın gündemini meşgul etti. Kuru soğan yıllık ortalama kişi başı 21 kg olarak tüketiliyor. Mutfakların vazgeçilmez bir ürünü olan kuru soğan üzerindeki fiyat artışı merak konusu oldu. Girdi maliyetleri, lojistik sebepler ve stokçuluk gibi uygulamalar ile fiyatının yükseltildiği düşünülüyor.

Kuru soğanın kilosunun neden bu kadar arttığı ortaya çıktı! Bakın nedenmiş?

Kuru soğan fiyatlarında yükseliş

Kuru soğan fiyatları üzerinde yaşanan yükseliş ile birlikte uzmanlar bu fiyatların artmasının ardında pek çok farklı sebebin yaptığını açıkladı. Özellikle de bu sebepler; kuraklık, mazot, gübre ve tohum alanındaki maliyetlerin artması olarak gösteriliyor. Ayrıca lojistik maliyetlerindeki yükselişte etkiliyor. Tüm bunların yanında Kahramanmaraş merkezde yaşanan yıkıcı depremlerin etkisinin de bu fiyatlar üzerinde etkili olduğu söyleniyor. Stokçuluk iddiaları da gündemi meşgul ediyor. Şemsi Bayraktar kuru soğan fiyatlarında görülen artışın en önemli sebebinin girdi maliyetleri olduğunu vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön