29 / 04 / 2024

Zam şampiyonu soğanın fiyatı düşüşe geçti! Soğan ne kadar, kaç TL oldu?

Zam şampiyonu soğanın fiyatı düşüşe geçti! Soğan ne kadar, kaç TL oldu?

Mart ayının zam şampiyonu soğanın hasatı başladı. Adana’da 31 Mart’ta hasadına başlandığında tarlada 17-18 liraya tezgahlarda yer alan soğanın fiyatı, ürün bolluğu ve ihracat yasağı nedeniyle 4-5 liraya kadar düştü. 



Adana’da 31 Mart’ta hasadına başlandığında tarlada 17-18 liraya satılan soğanın fiyatı, ürün bolluğu ve ihracat yasağı nedeniyle 4-5 liraya kadar düştü. 

Adana’da bu yıl 23 bin dönümde yapılan ve Türkiye’de ilk kez 31 Mart’ta hasadı başlayan soğanın tarladaki fiyatı 17-18 liradan 4-5 liraya kadar düştü.  Adana  Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir, fiyatların düşmesinde ihracatın kapalı olması, talebin azlığı ve ürün bolluğunun etkili olduğunu kaydetti.

İncefikir, şu an toplanmayı bekleyen soğanın dönüm birime 2 lira zaten işçilik masrafı olduğunu belirtti.

Zam şampiyonu soğanın fiyatı düşüşe geçti! Soğan ne kadar, kaç TL oldu?

Üretici bunu satamazsa bazı bölgelerde tarlasını ürünlerle bile sürmeye başlayacağına dikkat çeken İncefikir, "Ürünler tarlada kalmaya başlıyor. Bunun için en önemli şeyin tarımsal planlama olduğunu vurguluyoruz. Ekim alanlarının ne kadar olması gerektiği, ne kadar tükettiğimiz, ne kadar sattığımız, ne kadar ihraç ettiğimizle ilgili planların hazırlanmasıyla birlikte bu tip sorunların önüne geçilebileceğini düşünüyoruz." dedi.

İncefikir, "Tarladan şu an 4-5 liraya çıkan ürünler halde 6-7 lira arası satılıyor. Kentin bazı bölgelerindeki marketlerde, manavlarda 7-8 liraya satılıyor ancak büyük marketlerde farklı masrafların üzerine eklenmesiyle 15-16 lira seviyelerine kadar yükselebiliyor" diye belirtti.

Peki, zincir marketlerde bugün soğanın fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...


Geri Dön