15 / 05 / 2024

Kuru soğanın kilosunun neden bu kadar arttığı ortaya çıktı! Bakın nedenmiş?

Kuru soğanın kilosunun neden bu kadar arttığı ortaya çıktı! Bakın nedenmiş?

Geçtiğimiz dönemlerde fiyatı 30 TL çıkan kuru soğanın zamlarının sebebi merak konusu oldu. Bu zaman ardında pek çok farklı sebep yatıyor. Üretim ve lojistik maliyetlerinin artması gibi faktörler fiyatları yukarı çekti. Stokçuluk söz konusu olabilir. İşte tüm detaylar…



Kuru soğanın kilosunun neden bu kadar arttığı ortaya çıktı! Bakın nedenmiş?

Türkiye kuru soğan üretiminde dünyada ilk 10’da

Türkiye yılda 2 milyon tonun üzerinde kuru soğan üretimi gerçekleştiriyor. Bu rakam Türkiye’ye dünyada soğan üretimi açısından ilk ona sokuyor.  Ankara  başta olmak üzere Adana, Amasya, Eskişehir, Hatay, Tokat, Bursa ve Çorum illerinde kuru soğan üretimi önemli bir ölçüde yapılıyor.  Adana  ve Hatay gibi iller kuru soğan üretiminin yaklaşık %12’sinin gerçekleştirildiği bölgeler olarak biliniyor. Bu bölgelerde yaşanan depremin ardından tarımın da olumsuz etkilenmesi ve fiyatlarında bir sebeple artması normal olarak görünüyor.

Soğan fiyatları düşecek mi?

Reyhanlı ziraat odası başkanı olan Şemsettin Cünedioğlu şu an hesaplarında fiyatın düşürüleceğini belirtti. Özellikle Adana ve Hatay’da gerçekleştirilen turfanda son fiyatlarının düşeceği geçeceğini belirtti. Cünedioğlu piyasada ürünün çok olduğunu ve ilerleyen zamanlarda fiyatın aşağı çekileceği hakkında konuştu. Vatandaşlar fiyatlardaki düşüşleri merakla bekliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön