24 / 07 / 2024

Herkesin merakı giderildi! 10 bin TL’yi geçecek! İşte detaylar!

Herkesin merakı giderildi! 10 bin TL’yi geçecek! İşte detaylar!

Ehliyet almak isteyenlere kötü haber verildi. Yeni yıla girerken harç ve sınav bedellerine dair bilgiler de gelmeye başladı. İşte detaylar!




Ehliyet almayı düşünenler 2023’te harç, sınav ve sürücü kurslarının ne kadara mal alacağını bilmek istiyor. Ehliyet almak isteyen bir kişinin artık 10 bin TL’yi gözden çıkarması gerekiyor. Zammın net bir şekilde duyurulmamasından yani zammı görmeden ehliyet almak isteyen kişiler ise Aralık ayı kurs kontenjanlarını doldurmuş vaziyette bulunuyor.

Ehliyet almak artık her geçen gün daha da maliyeti artmaya devam ediyor, 2023 yılında pek çok kalem işlemine zam gelmesi beklenirken, harç, kurs ve sınav bedelleri de artmaktadır. Bu bedellere bir de kurs ücretleri dahil olunca, ehliyet almanın maliyeti 10 bin TL’yi bulmaktadır.

A SINIFI EHLİYET ALMAK İSTEYENLERE…

NTV’de yer alan haber ışığında, yeni yılda, motosiklet sürmek için gereken A sınıfı ehliyetin harcı, 370 liradan 825 lira 87 kuruşa yükselecek.

KURS KONTENJANLARI DOLDU!

Zam gelmeden ehliyet almak isteyen kişiler, Aralık ayında kurs kontenjanlarını doldurdu. Ehliyet kurslarının ücretleri, valilik, milli eğitim müdürlüğü ve sürücü kursları tarafından netliğe kavuşuyor. Kurs ücretleri illere göre farklılık gösteriyor.

B SINIFI EHLİYET

2022 yılı içerisinde 130 TL olan yazılı sınav dışında, sınav geçildikten sonra 160 TL direksiyon sınav ücreti ödeniyor. Kurs ücreti de yalnızca 7 bin TL. 2023 yılında B sınıfı ehliyet harcı ise bin 116 lira 90 kuruştan 2 bin 489 lira 77 kuruşa yükselecek. Yani B sınıfı bir ehliyetin maliyeti 10 bin TL’nin üzerine çıkacak.

EHLİYET HARCININ YATIRILDIĞI BANKALAR!

Ehliyet harcı ve değerli kağıt bedelinin yatırılacağı başlıca bankalar şunlardır;

İlk olarak AKBANK daha sonra da

AKTİFBANK

ING BANK

ŞEKERBANK

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI

T.C. ZİRAAT BANKASI

TÜRK EKONOMİ BANKASI

GARANTİ BANKASI

DENİZBANK

PTT BANK

Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız? E-devlet üzerinden doğalgaz yardımı nasıl yapılır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tamam” dedi! Asgari ücretliye ikramiye müjdesi! Yarın hesaplarda! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön