27 / 04 / 2024

Hesaplara 7 bin 608 TL yatmaya başladı! Evde bakım maaşında son dakika müjdesi!

Hesaplara 7 bin 608 TL yatmaya başladı! Evde bakım maaşında son dakika müjdesi!

Binlerce kişi evde bakım ödemelerinin yatmasını dört gözle bekliyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay 4,2 milyar TL'lik ödemeyi hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı. Peki evde bakım maaşı sorgulama nasıl



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, binlerce vatandaşın yararlandığı evde bakım maaşı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Göktaş, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden olan Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmesi için başlatıldığının altını çizdi. 

Yardım ile bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğuna dikkat çeken Bakan Göktaş, hayata geçirdikleri "bütüncül ve adil" sosyal hizmet modelleriyle toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalıştıklarını dile getirdi. 

Hesaplara 7 bin 608 TL yatmaya başladı! Evde bakım maaşında son dakika müjdesi!

ŞUBAT ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIYOR 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2023 yılında 116,2 milyar Türk Lirası tutarında evde bakım parası ödemesi yaptıklarını belirtti. 

Aylık ortalama 560 bin kişinin Evde Bakım Yardımı'ndan yararlandığına dikkat çeken Göktaş, hak sahibi başına aylık 7 bin 608 TL ödendiğinin altını çizdi. 

Bakan Göktaş, yaptığı son dakika açıklamasında, yeni düzenleme kapsamında evde bakım parası ödemelerinin hak sahiplerinin hesaplarına zamlı şekilde yatırılmaya başlandığını söyledi ve evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için yapılan ödemelerin hesaplara geçtiğini açıkladı. 

Göktaş, söz konusu açıklamasını "Bu kapsamda Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanan 558 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay 4,2 milyar TL tutarında Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Hesaplara 7 bin 608 TL yatmaya başladı! Evde bakım maaşında son dakika müjdesi!

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA E-DEVLET 2024

Evde bakım parası her ay, il il olacak şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Söz konusu ödemeler her ayın 11 ile 15'i arasında yapılıyor. 

Evde bakım parası alan vatandaşlar, maaşlarının yatıp yatmadığını iki farklı yöntemle öğrenebiliyor. Bunlardan ilki kısa mesaj, ikincisi de e-Devlet sistemi. 

Maaşını Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye sorgulaması yapılabiliyor. 

Ancak genel olarak evde bakım maaşı, e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından da sorgulanabilyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliğiyle maaş ödemesinin yapılıp yapılmadığını öğrenebiliyor. 

Şubat 2024 aile destek ödemesi zamlı mı yatacak? Aile destek ödemesi ne kadar? Bakan Göktaş açıkladı! 

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Tarih belli oldu! Detaylar netleşti!

İstanbul'da konut fiyat artışı durdu! TCMB eski başekonomistinden flaş tahmin! 

'Ben belediye başkanı olsam' diyen Naci Görür Gaziantep'i işaret etti! O fay hattında stres yüklendi...

 


Geri Dön