05 / 05 / 2024

Heyelan riski olan araziye hastane yapılacak!

Heyelan riski olan araziye hastane yapılacak!

Yüksek Heyelan riski olan araziye Kızılay Özel Geriatri Hastanesi inşa ediyor



Kartal Yakacık'ta "Yüksek Heyelan" riski olan ve toprak kaymaları nedeniyle daha önce zemine çakılan kazıkların da kırıldığı araziye Kızılay, Özel Geriatri Hastanesi inşa ediyor. Tehlikeye davetiye çıkaran yüksek kayma riskinin bulunduğu arazinin alt bölgesinde ise özel bir okul bulunuyor.

IBB Meclisi'nin önceki gün gerçekleşen oturumunda Kartal Yakacık'a yapılmak istenen "Özel Geriatri Hastanesine ilişkin plan tadilatına yapılan itirazlar görüşüldü. Türkiye Kızılay Derneği'ne bağış yoluyla geçen 4 bin 725 metrekarelik arazi, 2006'da onaylanan imar planlarında "Yapı Yasaklı Park Alanı" olarak belirlendi. Kızılay ise araziye hastane yapılması için ÎBB 'ye plan tadilatı teklifinde bulundu. Yapılan imar planı değişiklikleriyle araziye 12.50 metre yükseklikte, toplam 4 katlı hastane yapılmasına izin verildi.

Kazıklar kırıldı iddiası

Meclis oturumunda söz alan CHP'li üyeler, bölgedeki heyelan riskinin düşürülmesi için daha önce yapılan fore kazık çalışmasının da yeterli olmadığını, kaymalar nedeniyle kazıkların kırıldığı uyansında bulunuldu, itirazlara karşın arazinin "Özel Geriatri Hastanesi" olarak kullanılmasına izin verildi.
Cumhuriyet


Geri Dön