27 / 09 / 2024

HGS sistemi FSM Köprüsü trafiğini etkiledi!

 HGS sistemi FSM Köprüsü trafiğini etkiledi!

Rahşan Gülşan: Amerikalıların çok sevdiğim bir lafı var: “Kırık değilse tamir etme.” Bilirsiniz bizde durum hiç de böyle değil. Özellikle devletin yönetiminde olan alanlarda sürekli yeni icatlar çıkarılır.







Tıkır tıkır ya da iyi kötü seviyesinde çalışan sistemlere bir gecede yeni âdetler getirilir, sonra çilesi, eziyeti biz vatandaşın sırtında yeni bir yük olur. İşin fenası bir gecede pırtlayıveren bu “yenilikleri” eleştirince hemen ideolojik nedenlerle eleştiriyor olmakla suçlanır, marjinalize edilmeye çalışılırsınız.


BÜYÜKLERE MASAL


İstanbul’da yaşayanlar farkında; FSM Köprüsü’ne yine bir haftadır bir şeyler oldu. Yine kuyruklar on kilometreyi buldu. Yine yüreğimiz daralıyor güneşin altında saatlerce gaz fren- debriyaj üçlüsüyle mesut birliktelikler yaşarken. Neymiş efendim, bu kez de bazı gişeler HGS denilen ve kimsenin neden konulup bunca masraf edildiğini anlamadığı KGS ve OGS hibridi sisteme ayrılınca KGS kullanıcıları geriye kalan az sayıda gişede yığılmış ve sürpriz; nur topu gibi yeni bir trafik belamız olmuş. Nasıl, masal gibi geliyor değil mi? Vallahi kâbusun içinde saatlerini geçirenler için hiç de öyle gelmiyor ama masa başında imzaları atıp sonra makam otomobilleriyle trafiğe takılmadan emniyet şeridinden seyahat eden devlet büyüklerine masal gibi geliyor olmalı ki hesaplamadan, planlamadan hayatımızı sürekli zehir ediyorlar!

Habertürk/Rahşan Gülşan


Geri Dön