11 / 05 / 2024

Hikmet Ersek Dikili Su Evleri’nden yazlık satın aldı!

Hikmet Ersek Dikili Su Evleri’nden yazlık satın aldı!

12 milyar dolar piyasa değerine sahip, yılda 71 milyar dolarlık para akışına yön veren Western Union’un CEO’su Hikmet Ersek, yazlık evi için Dikili Su Evleri’ni tercih etti...



Dünyanın en büyük şirketlerinde bulunan 2 Türk CEO’dan biri Dikili Su Evleri’ni tercih etti. 12 milyar dolar piyasa değerine sahip, yılda 71 milyar dolarlık para akışına yön veren Western Union’un CEO’su Hikmet Ersek,  yazlık evi için Dikili’yi seçti.


Hikmet Ersek’in müstakil bir villa satın aldığı Dikili Su Evleri Projesi,  Dikili’nin Salihleraltı bölgesinde bulunmaktadır.  Yapımını, Viyana-Avusturya'da kurulmuş yirmi yıllık bir firma olan HSL High Standart Living üstlenmiştir.


Kuruluşunun ilk yıllarında sadece Viyana'da inşaat faaliyetleri gösterirken daha sonra Avusturya'nın muhtelif yerlerine yayılmış ve bu uzantısını Yunanistan ve Türkiye'ye kadar devam ettirmiş olan HSL, Dikili bölgesinde yer alan ‘’Dikili Su Evleri’’  projesi ile dünyanın önde gelen şirket yöneticilerini ilgisini çekmeye devam ediyor.


Hikmet Ersek kimdir?


İstanbul’daki Avusturya Lisesi mezunu olan Hikmet Ersek, Eczacıbaşı yıldız ve genç basketbol takımı ile birlikte 3 kez Türkiye şampiyonluğu gördü. Üniversite eğitimi için kardeşi ile birlikte gittiği Avusturya’da basketbol oynamaya devam etti. Viyana Üniversitesi Ekonomi Bölümünü tamamladıktan sonra MasterCard’dan çalışma teklifini aldı. Ersek, son olarak veren Western Union’un Başkanlık ve CEO’luk görevini yürütmektedir. 


Dikili’nin bozulmamış doğası ve sıcak insanlarına hayran kalan Hikmet Ersek, konut kalitesinde yüksek standartları tercih etti. Misyonumuz “En İyisini İnşa Etmek”Gayrimenkul sektöründe lüks apartmanlar, geleneksel Viyana binaları, lüks yazlık konutların en rafinesini, en çarpıcısını ve en lüksünü yapmak hedefi ile Türkiye inşaat sektörüne giren HSL, Dikili Su Evleri’ni sahiplerine teslim etmeye başladı. 


Güneşi, eski çağlara uzanan tarihi, masmavi denizi, 40 km’lik müthiş kumsalı, verimli ovaları ve yüzyıllardır şifa dağıtan termal kaynakları ve kaplıcalarıyla doğanın tüm zenginliklerini bir arada sunan eşsiz bir coğrafyada yer alan Dikili Su Evleri’nde iki adet model bulunmaktadır. Rahatlık ve lüks konseptini beraber sunan bu modellerden 3 oda, 1 salon, kapalı mutfak ve 3 banyodan oluşan A tipi müstakil villalar ile 3 oda, 1 salon ve 2 banyodan oluşan B tipi ikiz villalar, yaz- kış oturma imkânı ile  satın almak isteyenlerin beğenisine sunulmaktadır.


Dikili'de, isterseniz kendinizi Ege'nin masmavi sularına bırakıp serinleyebilir, dilerseniz üç bin yıllık jeotermal kaynaklardan elde edilen sıcak sularda yılın 12 ayı termal tedavi imkânlarına ulaşabilirsiniz.Dikili Su Evleri hakkında daha fazla bilgi için; www.dikilisuevleri.com 


Geçmişten günümüze Dikili


İlk arkeolojik bilgilere göre Dikili’nin M.Ö. 4000-5000 yıllarına kadar uzanan geniş bir geçmişi vardır. İlk yerleşim yerlerinden Ağıltepe ve Kaletepe’de yapılan kazılar sonucunda, Akalar’ın yaşadığı bu bölgeye Aterneus denildiği belirtilmiştir. Eoılı’lerin Dikili toprakları üzerinde Aterneus, Pytani, Astria, Teutronia gibi kentleri ve siteleri bulunduğu arkeolojik kazılardan anlaşılmıştır. İlk çağlarda Lidyalılar, İranlılar, Frikya ve Mysialılar daha sonra Romalılar, Bergamalılar, Orta Çağda da Bizanslılar, Cenovalılar, Selçuklular ve Osmanlılar hâkim olmuşlardır. Dikili bölgesindeki tarihi kent ve sitelerde Aristo, Hermos, August, İskender gibi ünlü isimler zaman zaman bulunmuşlardır.


Yeni Dikili tarihi, Bergama’lı Karaosmanoğlu’nun Dikili’de çiftlik kurması ve burada dikmelik yetiştirmesi ile başlamıştır. Önceleri Dikmelik olarak geçen isim daha sonra Dikili haline gelmiştir. Karaosmanoğlu, ayrıca bugünkü Pazar yerinin yanında çiftlik kurmuş, bölgede hayvancılıkla geçinenleri burada toplayarak, buranın küçük bir köy haline gelmesini sağlamıştır. Selçuklular, bölgeyi ele geçirdikten sonra, uzun süre Türk ve Osmanlı hâkimiyetinde kalmış, 1919-1922 yılları arasında Yunanlıların işgali altına giren Dikili, 14 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtarılmıştır.


Dikili 1860 yılında Bergama’nın bir köyü iken bu tarihte Bergama’ya bağlı bir bucak, 1923 yılında da belediyelik olmuştur. 13 Ekim 1928 tarihinde de Bergama’dan ayrılarak İzmir’in bir ilçesi olmuştur.



Geri Dön