05 / 05 / 2024

Hikmet Tanrıverdi'den yurtdışında yatırım girişimi!

Hikmet Tanrıverdi'den yurtdışında yatırım girişimi!

Geçen yıl Marmaris Büfe 'yi alan Hikmet Tanrıverdi; Suudi Arabistan, Almanya, Avusturya ve Irak 'tan teklif aldıklarını söyledi. Ortağının hisselerini de alan Hikmet Tanrıverdi, “Yıl sonunu bekliyoruz. Yurtdışına açıldığımız zaman Türkiye 'deki gibi çok



Geçen yıl Marmaris Büfe 'yi alan Hikmet Tanrıverdi; Suudi Arabistan, Almanya, Avusturya ve Irak 'tan teklif aldıklarını söyledi. Ortağının hisselerini de alan Hikmet Tanrıverdi, “Yıl sonunu bekliyoruz. Yurtdışına açıldığımız zaman Türkiye 'deki gibi çok hızlı büyüyeceğiz. Hedefimiz 2012 sonuna kadar Türkiye 'de 200 şubeye ulaşmak, yurtdışında ise en az 5-6 ülkede olmak ” dedi

Geçen yıl dilli kaşarlı tost, Goralı ve ıslak hamburger gibi ürünleriyle meşhur olan Marmaris Büfe 'yi Pazaristan 'ın sahibi Halil Başer ile birlikte alan ve uluslararası fast food markası yapmayı hedefleyen Hikmet Tanrıverdi, bu hedefi için ilk adımı 2011 sonunda atacak.

Ortağının hissetelerini de satın alan Tanrıverdi; Suudi Arabistan, Almanya, Avusturya ve Irak başta olmak üzere birçok ülkeden teklif aldıklarını belirterek, “Avrupa ve Ortadoğu 'dan çok isteyen var ama şu anda yurtdışına bayilik vermiyoruz. Yıl sonunu bekliyoruz. Yurtdışına açıldığımız anda da Türkiye 'deki gibi çok hızlı büyüyeceğiz. Hedefimiz 2012 sonuna kadar Türkiye 'de 200 şubeye ulaşmak, yurtdışında ise en az 5-6 ülkede olmak. Bütün planlarımızı buna göre yapıyoruz ” diye konuştu. Yurtiçinde 65 şubeye ulaştıklarını, artık kendi dükkanlarını açacaklarını ve çok iyi bir yerde olmadığı sürece franchise vermeyi düşünmediklerini kaydeden Tanrıverdi, buna rağmen 50 civarında franchise talebinin beklediğini vurguladı. Tanrıverdi, “1 senemiz dolmadı ama çok ciddi bir yol aldık. Ciddi bir yatırım yaptık. 65 şubenin 14 tanesi bizim. Bundan sonra kendi dükkanlarımızı açacağız. çok özel bir yer olmadığı sürece vermeyeceğiz. Örneğin şu anda Bodrum 'da yer bakıyoruz. Yeri çok iyiyse 2 tane acil dükkan için franchise verebiliriz ” dedi.

ORTAĞIMIN HİSSELERİNİ ALDIM İSTEDİÄžİ ANDA YARISI ONUNDUR

HİKMET Tanrıverdi, ortağının isteği üzerine birkaç ay önce onun hisselerini de aldığını belirterek, “Ortağım kendi işine yoğunlaşmak istediği için ayrılma kararı aldı. Aramızda kırgınlık veya herhangi bir sorun yok. İstediği an şirketin yarısı onundur ” dedi.

TAKLİTLERLE BAşžIMIZ BELADA

ETİLER Marmaris, Marmaris, Marmarisbüfe ve Marmariscafe 'nin marka tescillerinin kendilerinde olduğunu anlatan Hikmet Tanrıverdi, şunları söyledi: “Taklitlerle başımız belada. Marka kirliliğini ortadan kaldırmak için hukuki süreci başlattık. Taklitlerimize 10 'a yakın dava açtık. Bazılarına hukuki uyarı yazısı gönderdik. Taklitçiliğe devam ederlerse onlara da dava açacağız. ”

Necla DALAN / VATAN

 


Geri Dön