04 / 05 / 2024

Hilton otelleri oda standardına takıldı!

Hilton otelleri oda standardına takıldı!

Muğla 'nın Marmaris ilçesindeki projesi, şirketin "Odaların en az 35 metre" olması standardına takıldı. Hilton 'dan sonuç alınamazsa, Avrupa 'nın başka ünlü markasının geleceği bildirildi.




Dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton'un, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki projesi, şirketin "Odaların en az 35 metre" olması standardına takıldı. Hilton'dan sonuç alınamazsa, Avrupa'nın başka ünlü markasının geleceği bildirildi. Marmaris'in İçmeler beldesinde, uzun yıllar Orman Kampı olarak kullanılan ve 2008'de 49 yıllığına bir firmaya kiralanan Pamucak Orman Kampı'ndaki otelin, Hilton Grubu tarafından işletileceği bildirilmişti. 


Görüşmeler sürüyor

Mevcut odaların büyüklüğünün en çok 33 metre civarında olduğunu belirten İçmeler Belediye Başkanı Zeki Eren, "Hilton otellerinin uluslararası standardı ise 35 metre. Sanırım burada bir sorun var. Tesisin şu andaki sahibi görüşmelere devam ediyor. Yeni bir tadilat projesi getirecekler, inceleyeceğiz. Eğer odaları genişletme imkanı varsa proje uygulanır ve Hilton'un istediği ölçülere ulaşılır. Hilton olmazsa, Avrupa'nın başka ünlü otel zincirleriyle görüşülecek. Beldemize ünlü bir otel zinciri her durumda gelecek" dedi. Tesisin 350 metrelik plaja sahip, İçmeler'in en güzel yerinde 40 dönümlük kızılçam ormanı içinde bulunduğunu hatırlatan Eren, "Biz belediye olarak her türlü kolaylığı sağladık. Daha önce 36 çift katlı, 15 tek katlı bina olan alanda yeni binalar da yapıldı ve bunlar yapılırken ağaç kesilmemesine dikkat edildi" diye konuştu. 


Yeni Asır


Geri Dön