02 / 05 / 2024

Himmet Karadağ: Borsa'dan ev alınabileceği bilinmiyor!

Himmet Karadağ: Borsa'dan ev alınabileceği bilinmiyor!

Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, gayrimenkul sertifikasının yeterince bilinmediğini, pazartesiden itibaren bu konuda tanıtım çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı. 



Gayrimenkul sertifikası uygulamasının yeterince bilinmediğini dile getiren Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, yeni haftayla birlikte bu konuda tanıtım çalışmaları yapacaklarını dile getirdi. 

 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre;  BIST Başkanı Karadağ,  "Tepe noktalarda yer alan yöneticiler bile Borsa'dan ev alınacağını bilmiyor" dedi ve sözlerine şunlaru ekledi:

 

"Pazartesiden itibaren alanın tüm katılımcıları,  TOKİ  Başkanımız ve Borsa, kapsamlı bir çalışma toplantısı yapacağız, tanıtım atağına kalkacağız"

 

Öte yandan faizle mücadelenin ancak halka arzları teşvik ederek yapılabileceğini kaydeden Karadağ, "Kurtuluş, sermaye piyasaları ve Borsa'da" görüşünü dile getirdi.

 

BIST Başkanı Karadağ, faizin tek haneye indirilmesi hedefine ilişkin, "Gerçekleşen enflasyon ve enflasyon beklentileri, bankalar, Merkez Bankası, sıkı para politikası... Bu, bir kısır döngü, ve böyle sürdükçe hedeflediğimiz sonuca ulaşamayız" dedi. 


Geri Dön