29 / 04 / 2024

Gayrimenkul sertifikası nedir nasıl alınır

Gayrimenkul sertifikası nedir nasıl alınır

Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, gayrimenkul sertifikasının yeterince bilinmediğini, pazartesiden itibaren bu konuda tanıtım çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı. 

İnşaatçılar, gayrimenkul sertifikasında değişiklik istiyor!

İnşaat sektör temsilcileri konut alımında yeni bir dönemi başlatan gayrimenkul sertifikası tebliğinde değişiklik istiyorlar. 

Gayrimenkul sertifikasında yeni dönem başlayacak!

Yeni bir finansal yatırım aracı olarak hayatımıza giren gayrimenkul sertifikalaru için Sermaye Piyasası Kurulu, yeni bir tebliğ taslağı hazırladı.

Gayrimenkul sertifikaları paneli bugün gerçekleşti!

Gayrimenkul sertifikasının lansmanı bugün gerçekleşti. Gayrimenkul sertifikaları ise nisan ayında işlem görmeye başlayacak.

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

İntifa hakkı nedir? Ölüm halinde gayrimenkul kime kalır?

"Halk arasında ölene kadar benim öldükten sonra senin" olarak ifade edilen kuru mülkiyet ve intifa hakkında söz konusu gayrimenkul üzerindeki haklar nedir?

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Borsa İstanbul'da işleme alınan Darphane Altın Sertifikaları ile ilgili yatırımcılara borsada altın alım-satım imkanı veriliyor. Peki Darphane Altın Sertifikası Nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda altın sertifikaları ile ilgili ayrıntılar...

Darphane altın sertifikası nasıl alınır? Darphane altın sertifikası nedir?

Darphane altın sertifikasının ne olduğu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı açıklamadan sonra araştırılmaya başlandı. İşte detaylar!

Kira Sertifikası Nedir? Yatırımcılar bu habere dikkat!

Kira sertifikası denilince, tüm çeşitli hak ve varlık finansmanı sağlamak için ihraç edilen ve sahiplerinin de gelirlerden hak sahibi olmasını sağlayan bir olgudur. Kira sertifikasının faizsiz bankacılık içinde uygulanan bir yatırım türü olduğu ifade edilmektedir.

Gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkullerin satın alma tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde edilen gelir için vergi ödeniyor. Peki, gayrimenkul satışında gelir vergisi istisnası 2022 nedir?

Gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Emlakçılık terimi ilk zamanlardan günümüze oldukça değişti. Böylece emlakçıların yaptıkları işler de değişti. Mülk alım-satımı dijital ve teknolojik çağa ayak uydurarak, aracı ve komisyoncu gibi terimlerden sıyrılarak gayrimenkul danışmanlığı ismini aldı. Peki gayrimenkul danışmanlığı nedir?

Gayrimenkulde alternatif enstrüman: Gayrimenkul sertifikası ihracı!

Gayrimenkul sektörünün uzman isimleri 3 yılın ardından ilk kez hayata geçirilen gayrimenkul sertifikası ihraçlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

TOKİ, Park Mavera 3'te satılan 61 konutun fon dağıtımını gerçekleştirdi!

TOKİ tarafından Park Mavera 3 projesi kapsamında gayrimenkul sertifikası sahiplerine 61 adet konutun satışından elde edilen 55.998.928,63 TL'nin dağıtım işlemi gerçekleştirildi...

Vatandaş artık mega projelere ortak olabilecek!

16 senelik Bankacılık Yasası değişiyor. Kısa bir süre önce çıkarılan gayrimenkul sertifikasının kapsamı da genişliyor. Vatandaş artık büyük ölçekli projelere ortak olarak elde edilecek kardan pay alacak.

Gayrimenkul sertifikası nedir nasıl alınır Haberi

Gayrimenkul sertifikası nedir nasıl alınır

Gayrimenkul sertifikası uygulamasının yeterince bilinmediğini dile getiren Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, yeni haftayla birlikte bu konuda tanıtım çalışmaları yapacaklarını dile getirdi. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre;  BIST Başkanı Karadağ,  "Tepe noktalarda yer alan yöneticiler bile Borsa'dan ev alınacağını bilmiyor" dedi ve sözlerine şunlaru ekledi:

"Pazartesiden itibaren alanın tüm katılımcıları, TOKİ Başkanımız ve Borsa, kapsamlı bir çalışma toplantısı yapacağız, tanıtım atağına kalkacağız"

Öte yandan faizle mücadelenin ancak halka arzları teşvik ederek yapılabileceğini kaydeden Karadağ, "Kurtuluş, sermaye piyasaları ve Borsa'da" görüşünü dile getirdi.

BIST Başkanı Karadağ, faizin tek haneye indirilmesi hedefine ilişkin, "Gerçekleşen enflasyon ve enflasyon beklentileri, bankalar, Merkez Bankası, sıkı para politikası... Bu, bir kısır döngü, ve böyle sürdükçe hedeflediğimiz sonuca ulaşamayız"...