28 / 04 / 2024

Kira Sertifikası Nedir? Yatırımcılar bu habere dikkat!

Kira Sertifikası Nedir? Yatırımcılar bu habere dikkat!

Kira sertifikası denilince, tüm çeşitli hak ve varlık finansmanı sağlamak için ihraç edilen ve sahiplerinin de gelirlerden hak sahibi olmasını sağlayan bir olgudur. Kira sertifikasının faizsiz bankacılık içinde uygulanan bir yatırım türü olduğu ifade edilmektedir.



KİRA SERTİFİKASI NEDİR? VE NASIL ALINIR?


Kira sertifikası nedir sorusuna gelince, sukuk olarak da biliniyor. Kira sertifikasının satıldığında kaynağa dönüştürülmesi ve varlığa bağlı olarak ihraç edilmesi söz konusudur. Kira sertifikasını, bir yatırım türü olarak ifade edebiliriz. Kira sertifikasıyla ilgili hem uzun vade için hem de orta vade de yatırım fırsatı sunan  bir yatırım aracı olma özelliğine sahip olduğunu söylemek mümkün.

KİRA SERTİFİKASI NASIL HESAPLANIYOR?


Kira sertifikasının hesaplanmasına gelince, yatırımcıya belirli bir oranda getirisi olduğu söyleniyor.
Kira sertifikalarının satılması, halka arz ile gerçekleştirilir. Yatırımcıların sahip oldukları kira sözleşmelerini istedikleri zaman nakde çevirmeleri de mümkündür. Kira sertifikalarının düşük bir stopaja dahil oldukları bilinenler arasındadır. Bu durumun kişilere vergi avantajı sağladığını söylemek mümkündür. Bu arada devlet kira sertifikalarının da varlığının bilinmesi gerektiğini söylemek gerekiyor.
 


Geri Dön