06 / 05 / 2024

Hindistan'da inşaat halindeki viyadük çöktü!

Hindistan'da inşaat halindeki viyadük çöktü!

Hindistan'ın Kalküta kentinde inşaat halindeki viyadügün pazar yerindeki kalabalığın üstüne çökmesi sonucu onlarca kişinin öldüğü bildirildi. Yüzlerce kişinin de çöküntü altında kalmış olmasından, ölü sayısının artmasından korkuluyor.



Hindistan'ın Kalküta kentinde inşaat halindeki viyadügün pazar yerindeki kalabalığın üstüne çökmesi sonucu onlarca kişinin öldüğü bildirildi. Yüzlerce kişinin de çöküntü altında kalmış olmasından, ölü sayısının artmasından korkuluyor. Kurtarma ekipleri ile insanlar çıplak elleri ile çöküntü altında kalan insanları kurtarmaya çalışıyor. 


Büyük bir kalabalığın toplandığı olay yerinde polis düzeni sağlamaya çalışırken, Hindistan Ordusu Ulusal Afet Birligi'nin kurtarma çalışmalarına katılmak üzere olay yerine gönderildiği açıklandı. Bir görgü tanığı çöküntü altında en az 150 kişinin olabileceğini belirtti. 


Bengal Eyaleti milletvekili Babul Supriyo viyadük inşaatının ciddi bir planlama yapılmadan kurallara aykırı olarak yürütüldüğünü iddia ederek "Bu tamamen bölgesel hükümetin vurdum duymazlığından kaynaklanıyor. Yerleşim alanının üzerine nasıl olurda viyadük planlanabilir. Viyadük konutların pencerelerine değiyor" diyerek Mamata Banerjee hükümetini eleştirdi. 




Milli Gazete





Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Hindistan'ın Kalküta kentinde inşaat halindeki bir viyadüğün, trafik akışının olduğu yola çökmesi sonucu en az 10 kişi hayatını kaybetti. 150 kişinin de enkaz altında kaldığı belirtiliyor. Facia sonrası yaralananları ve enkaz altındakileri kurtarmak için halk, büyük çaba gösterdi. Beton ve çelik konstrüksiyonların altında kalanları kurtarmak için çok sayıda ekip de çalışmalara katıldı.


'DURUM İÇLER ACISI'


Olay yerinde bulunan polis memuru Raichand Mohta, "Durum içler acısı. Şimdilik kaç kişinin enkaz altında kaldığına ilişkin net bir bilgi yok" dedi.





Posta



Haber Aydınlık Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Hindistan'ın doğusundaki Batı Bengal eyaletinin başkenti Kalküta'da çöken köprü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısına dair açıklama yapan Batı Bengal Eyalet Başbakanı Mamata Banarjee, tadilat halindeki bir köprünün işlek bir yolun üzerine çökmesi sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Kurtarma çalışmalarına öncelik verdiklerini vurgulayan Banarjee, sorumlulardan hesap sorulacağını kaydetti. 


Kurtarılan 35 kişinin hastaneye kaldırıldığı, tahminlere göre halen yüzden fazla kişinin enkaz altında olduğu, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Eyalet yönetimi, ölenlerin yakınlarına 7 bin 500 dolar, yaralılara 3 bin dolar tazminat ödeneceğini açıkladı. Köprü inşaatını yapan IVRCL şirketi adına açıklama yapan KP Rao, "işin yüzde 45'i kalmıştı. Bir kirişi koymamışız sonra diğeri de yıkılmış." itirafında bulundu. Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise tadilat halindeki köprünün çökmesinden dolayı üzüntülerini dile getirdi. Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere VVashington'da bulunan Modi ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.




Aydınlık Gazetesi



Haber BirGün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinin başkenti Kalküta'da inşaat halindeki üstgeçit çöktü. Faciada en az 14 kişi hayatını kaybetti, 70'i aşkın kişi yaralandı. 150 kişinin de halen enkaz altında olduğu sanılıyor. 




BirGün


Geri Dön