19 / 05 / 2024

Hindistanda viyadük çöktü

Hindistanda viyadük çöktü

Hindistan'ın Kalküta kentinde inşaat halindeki viyadügün pazar yerindeki kalabalığın üstüne çökmesi sonucu onlarca kişinin öldüğü bildirildi. Yüzlerce kişinin de çöküntü altında kalmış olmasından, ölü sayısının artmasından korkuluyor.

Kiraya yüzde 191 zam isteyen ev sahibinin dairesi çürük çıktı!  

Bir ev sahibi hamile kiracısını yasal olmayan yüksek zamma zorunlu bırakmaya çalıştı. Başarılı olamayınca tahliye davası açıldı ve mahkeme ertelendi. Bu sırada binanın çürük olduğu belirlendi. Ev sahibi bu sefer kracısına "Evden çıkma" diye yalvarmaya başladı...

Kira krizi fabrikalara da sıçradı: Kiracı mülk sahibini, mülk sahibi kiracıyı suçluyor!

İzmir’in Torbalı ilçesinde dondurulmuş gıda üretilen iş yerinde, yüksek kira sebebiyle anlaşmazlık çıktı. İşte detaylar... 

Yeni Dünya Endüstri Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yeni Dünya Endüstri Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Küçüktütüncü tarafından kuruldu.

Binanız çürük diye üzülmeyin! Çürük binalara faizsiz konut kredisi! İşte şartlar!

Binanız çürük çıktı diye üzülmeyin. Faizsiz konut kredisi alabilirsiniz. İşte belirlenen şartlar!

Enflasyon aralıkta neden düşük çıktı? İşte o sorunun yanıtı!

Aralık ayı enflasyon rakamları şaşırttı. TÜİK verilerine göre enflasyon aralıkta aylık bazda yüzde 1,18, yıllık bazda iste 64,27’ye gerilediği duyuruldu. İşte salı günü yapılan bu açıklamayla herkesin kafasında, “Acaba ne oldu da enflasyon düştü?” sorusu belirdi. İşte bu soruya Merkez Bankası cevap

12 saatlik yol 5 saate düşüyor! Akdeniz’de 3 tünel ve 1 viyadük açılacak

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Sahil Yolu'nda bu sene üç tünel ve bir viyadüğün hizmete açılacağını belirtti. İşte detaylar…

İşsizlik Sigortası Fonu'ndan 12 milyar lira nereye gitti?

Sayıştay’ın Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve bağlı birimi İşsizlik Sigortası Fonu hakkında hazırladığı 2021 yılı denetimlerine göre, İşsizlik Sigortası Fonu’nda, geçmiş yıllarla birlikte ortaya çıkan “olumsuz faaliyet sonucu” 28 milyar 975 milyon TL’lik açık çıktı. 

Buğday'da korkulan oldu: Hastalık çıktı! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan flaş açıklama

Toprak Mahsülleri Ofisi 10 Ağustos'a kadar yurt dışından 480 bin ton buğday ithal edecek. Söz konusu buğdaylar iki parti halinde yurda girecek. Öte yandan Hinditan'dan ithal edilen buğdaylarda hastalık çıktığı iddia edildi. Bakanlık iddiayı doğruladı. İşte ayrıntılar...

Artvin'de yüksekten düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Artvin Yusufeli'de viyadük inşaatında çalışan inşaat işçisi hayatını kaybetti...

Kiracılar dikkat! Ortaklara kira ödenir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '10 yıldır kirada oturuyorum. Düzenli olarak kira ve faturalarımı ödüyorum. Ev sahibimle mirasçıları arasında uyuşmazlık çıktı. Mirasçılar oturduğum yeri almazlarsa, benim alma hakkım var mı veya nasıl bir yol izlemeliyim?' sorusunu cevapladı.

Limak'ın Ufa’da tünel-otoyol projesi 2023'te hizmete girecek!

Limak Holding kurucu Başkanı Nihat Özdemir ve Limak Holding Başkan Vekili Serdar Bacaksız, Ufa’daki (Başkortostan-Rusya) “tünel-köprü-viyadük-otoyol” projesiyle ilgili son durumu anlattı.

Ataşehir'de 10 yıldır beklenen imar planları hayal kırıklığı yarattı!

Ataşehir’in Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin 1/5000’lik imar planları, komşu mahallelerinkinden çok daha düşük çıktı. Ataşehir Belediyesi ve mahalleliler itiraza hazırlanıyor.

Yusufeli'nde evleri kamulaştırılan vatandaşlar prefabrik evlere taşınıyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, baraj suları altında kalacak ilçe merkezinin taşınacağı yeni yerleşim yerinin bağlantı yolları kapsamında inşa edilen viyadük inşaatı sebebiyle kamulaştırılan alandaki vatandaşlar, geçici prefabrik konutlara taşınıyor.

Hindistanda viyadük çöktü Haberi

Hindistanda viyadük çöktü

Hindistan'ın Kalküta kentinde inşaat halindeki viyadügün pazar yerindeki kalabalığın üstüne çökmesi sonucu onlarca kişinin öldüğü bildirildi. Yüzlerce kişinin de çöküntü altında kalmış olmasından, ölü sayısının artmasından korkuluyor. Kurtarma ekipleri ile insanlar çıplak elleri ile çöküntü altında kalan insanları kurtarmaya çalışıyor. 


Büyük bir kalabalığın toplandığı olay yerinde polis düzeni sağlamaya çalışırken, Hindistan Ordusu Ulusal Afet Birligi'nin kurtarma çalışmalarına katılmak üzere olay yerine gönderildiği açıklandı. Bir görgü tanığı çöküntü altında en az 150 kişinin olabileceğini belirtti. 


Bengal Eyaleti milletvekili Babul Supriyo viyadük inşaatının ciddi bir planlama yapılmadan kurallara aykırı olarak yürütüldüğünü iddia ederek "Bu tamamen bölgesel hükümetin vurdum duymazlığından kaynaklanıyor. Yerleşim alanının üzerine nasıl olurda viyadük planlanabilir. Viyadük konutların pencerelerine değiyor" diyerek Mamata Banerjee hükümetini eleştirdi. 




Milli Gazete





Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Hindistan'ın...