02 / 05 / 2024

Kira krizi fabrikalara da sıçradı: Kiracı mülk sahibini, mülk sahibi kiracıyı suçluyor!

Kira krizi fabrikalara da sıçradı: Kiracı mülk sahibini, mülk sahibi kiracıyı suçluyor!

İzmir’in Torbalı ilçesinde dondurulmuş gıda üretilen iş yerinde, yüksek kira sebebiyle anlaşmazlık çıktı. İşte detaylar... 



Türkiye’ye yatırım yapmak amacıyla İsveç’ten gelen gurbetçi Hacı Mikail Uçar, Torbalı’da gıda üretimi yapmak için fabrika yeri kiraladı. Yaklaşık yüzde 400 zam talebi, iki tarafın birbirine düşmesine neden oldu. 

Gayrimenkul sahibinin fabrikaya kilit vurduğuna dikkat çeken iş insanı Hacı Mikail Uçar, suç duyurusunda bulunurken, iş yeri sahibi Engin Karadağ da Uçar’a tepkisini "Elektrik borcunu ödemedi, içeriyi mezbele gibi yaptı" diyerek dile getirdi. 

YÜZDE 400 ZAM TALEBİ

Aydınlık Gazetesi'nden Rabianur Ağar'ın haberine göre; iş adamı Hacı Mikail Uçar, konuya ilişkin konuştu ve "2020 yılında kiraladığım fabrika oldukça atıl bir durumdaydı. 3 milyon lira yatırım yaparak fabrikayı Avrupa standartlarına getirmiştim. Aradan iki sene geçti. Güncel kira 27 bin liraydı. Tekrardan kira artışı olacağını söylediler" ifadelerine yer verdi. 

Devletin söylediği gibi yüzde 61 kira yükselişi yapmadıklarının altını çizen Hacı Mikail Uçar, "Neredeyse yüzde 400 bir artış yaparak 100 bin lira kira istediler. Kendisi buna açıklama olarak da ‘piyasadaki tüm kiralar böyle’ diye konuşuyor" dedi.

Kendisinin eski kiracı olduğunu ve yatırım yaptığını dile getiren Uçar, kira artışını kabul etmediği için kendisini tehdit etmeye başladıklarını söyledi. 

Kira krizi fabrikalara da sıçradı: Kiracı mülk sahibini, mülk sahibi kiracıyı suçluyor!

FABRİKANIN KİLİTLERİNİ DEĞİŞTİRDİLER

Fabrikaya döndüğünde kilitlerin değiştiğine vurgu yapan Uçar, içeriye yaptığı yatırım sebebiyle zarar uğradığını da dile getirdi. Uçar, konuya ilişkin "Ağustos ayında her fabrika gibi bakım için üretimi durdurmuştuk. Ben de şehir dışındaydım. Mülk sahipleri bunu fırsat bilip fabrikaya geliyorlar. Benim koyduğum kilitli zincirleri kırarak kilitleri değiştiriyorlar. Sonraki gün geldiğimde fabrikaya giremiyorum." açıklamasında bulundu.

Kendisinin bu durumla karşılaştıktan sonra jandarmaya giderek suç duyurusunda bulunduğunu belirten Uçar, "Ben suç duyurusunda bulunduktan sonra tekrardan fabrikaya gittik ve içeriye girebildim. Ertesi gün döndüğümde ise yine kilitler değişmiş ve iki bekçi koymuşlardı" diye konuştu. 

Uçar, fabrikadan çıkmamasına rağmen, iş yeri sahiplerinin fabrikayı kiralık ilan sitesine yüklediğinin altını çizerek, "Benim aldığım makinelerle 220 bin liraya kiraya koymuşlar. Orada gördüğüm fotoğraflarda depom tamamen boşaltılmış. O kadar malzemeyi ya sattılar ya da çöpe attılar diye düşünüyorum" dedi ve şu anda fabrikasına giremediğini, üretim yapamadığını, şirketinin çok büyük kayıplar yaşamaya başladığını aktardı. 

Uçar, konuya ilişkin açıklamasını "Ben tazminat davası da açacağım hakkımı hukuk yoluyla aramaya devam edeceğim" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Kira krizi fabrikalara da sıçradı: Kiracı mülk sahibini, mülk sahibi kiracıyı suçluyor!

Mülk sahibi olan Engin Karadağ'dan da konuyla ilgili açıklama geldi. Engin Karadağ, Uçar’ın kiracısı olmadığını vurguladı ve "Mikail Bey'in bizimle bir kontratı yok. Eski kiracımızla imzalamış olduğu bir kontrat var sadece. Biz de kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk" ifadelerine yer verdi. 

"Mülkümüze vermiş olduğu zararlar ve Gediz Elektrik’e yüklü bir miktarda borç oluşturmuş. Ayrıca Torbalı esnafına da 100 binlerce lira borçlanmış" diyen Karadağ, fabrikanın içine yapılan yatırımları yalanladı. 

Karadağ, açıklamasında "Biz kendisiyle yolları 2022 yılının sonunda ayırmıştık. 27 bin lira kira miktarı da 2020 yılında kiraladığımız miktardı. Kendisinin geriye dönük kira ödemeleri de var ancak ödemedi" ifadelerine yer verdi ve toplam 8 aylık borcu olduğunu elirtti. 

"Fabrikanın içine bakım veya yatırım yaptığı yok. Biz içeri girdik her yer pislik içindeydi. Temizlemek günlerimizi aldı" diyen Karadağ, kendisi hakkında hukuki süreç de başlattıklarına dikkat çekti. 

A101'de çılgın indirim! 3 kg toz şeker 76 TL'ye, Öncü biber salçası 75 TL'ye düştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan göç eden depremzedelere müjdeli haber! Dönüşlerini hızlandıracak iş imkanları oluşturuyoruz!

Polislik sınavı tarihleri açıklandı! PMYO Giriş Sınavı belgesi nasıl alınır? Parkur ve mülakat sınavı hangi tarihte?


Geri Dön